Çift Camların Faydaları Ve Avantajları

Çift Camların Faydaları Ve Avantajları

Yalıtım olarak çift camlar çeşitlilikleri ve özellikleri ile hayatımızda oldukça faydalı olmuşlardır. Çift camların kullanılış amaçlarından en önemlisi olarak yalıtım özelliğinin bulunması ve güneş ışınlarını filtrelemesi olmasıdır. Teknolojinin gelişmiş olması ile birlikte çift camların yalıtım özelliğini kazanabilmeleri için fabrika ortamlarında sağlıklı bir şekilde sağlanmaktadır. İki cam arasında fabrika koşullarında arasında kuru hava kalacak şekilde preslenmesi sonucu oluşmaktadır. Çift camlarda ısı yalıtımı, arasındaki kuru hava sayesinde iç kısımdaki havayı dış kısma, dış kısımdaki havayı iç kısma geçişini önlemektedir. Pencerelerde çift cam yapılması nasıl ısı yalıtımı yapar sorusunun cevabına bu şekilde ulaşmış olmaktayız. Aynı zamanda arasında bulunan kuru hava sayesinde ses yalıtımını da gerçekleştirmiş olur. Çift camların sağlamış olduğu avantajlar ile birlikte günümüzde çift cam oldukça yaygınlaşmış durumdadır. Fabrika ortamlarında denen bir diğer çalışma ise üç katlı camın olmasıdır. Üç katlı camların avantajları çift camlara göre daha etkili olarak sunulmasıdır. Isıcam kalınlıklarının belirlenmesinde bulunmuş olduğunuz konumun hava şartları arasında değişiklik göstermektedir. Pencere camlarında çift camların kullanılması sağlığımızda olumlu yönde etkileşim göstermektedir.

Çift Cam Özellikleri ;

Hayatımda sıkça kullanmış olduğumuz faydalarını ve bizlere sağlamış olduğu avantajları fark edemiyoruz kimi zaman. Ses ve ısı cam özelliklerinden bahsedecek olursak;

Estetik bir görünüm sağlayarak her tülü dekorasyon değişimlerinde ortama uyum sağlamaktadır.

Isı yalıtım özelliği sayesinde yakıt tasarrufu sağlayarak en çok tercih edilen cam türü haline gelmiştir.

Ses yalıtımında da göstermiş olduğu avantajlar sayesinde iç kısım - dış kısımda arasındaki ses yalıtımını oldukça minimum haline getirmektedir.

Sağlamış olduğu ısı yalıtımı sayesinde hava geçişlerini önleyerek dış ortama göre iç kısımda ters havayı yansıtmaktadır.

Yalıtım özelliği sayesinde doğrudan gelen güneş ışınlarının kırılmasını sağlayarak sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmaktadır.

Isı cam kalınlıkları fark edilmeksizin, iç kısım ve dış kısımdaki hava değişimlerinde buğulanma olmasını oldukça azaltmaktadır.

 

Çift camların temizliği;

Dış yüzey temizliğini yapıp çift camın içi nasıl temizlenir sorusu temizlik sırasında her zaman aklınıza takılmıştır. Çift camların arasında gerçekleştirilmesi gereken temizlik, pratik olarak mıknatıslı bez yardımı ile kolaylıkla temizliği gerçekleştirilir.