Narlıdere Halı Yıkama | Koltuk Yıkama Firmaları

Birçok kadının korkulu rüyası olan halı yıkama işlemi 1950’li yıllardan sonra Manisa’da başlamıştır. Manisa’dan sonra İzmir’e gelinerek aynı kişilerce bu işlem devam etmiştir. İlk olarak yün halı yıkama işlemleri yapılmıştır. Mağazada satılmak üzere halılar vitrinde yerini almak için birçok işlemden geçmektedir. Bunlar toz alma, yıkama vs. gibi. Bazı firmalarda bu halı yıkama işlemi havuz sistemi ile gerçekleştirilmektedir. Peki, nedir bu havuz sistemi? Havuz sistemi adı üzerinde halıların su dolu havuzda üst üste koyulup ön temizliğinin yapılmasıdır. Burada özellikle yağlı ve boyalı halılar havuza atılarak bir süre bekletilir. Bu süre zarfında halıdaki boya ve yağlar atılan kimyasalın sayesinde tamamen çıkar. 1990’lı yıllarda ilk olarak evlerden gelen halılar yıkamaya alınarak günümüzde binlerce halı yıkama şirketlerinin kurulmasında ön ayak oldu. Bacasız sanayilerden biri olan halı yıkamacılar ekonomiye büyük katkı sunmaktadır. Günümüzde halı yıkamacılara baktığımızda müşteriyi yanlış bilgilerle ya da yetersiz hizmet ile mağdur eden birçok halı yıkamacının olduğunu görmekteyiz. Aslında bu sektörde yetenek malzeme ya da ekipmanda değildir. İşten anlamayan kişiye en profesyonel makinayı en güçlü kimyasalı da versen müşteriyi mağdur etme potansiyeli kaçınılmazdır. Bu yüzden bu firmalarla iş yapmak isteyen özellikle ev hanımları müşteri görüşlerini alması ya da kendisine tavsiye edilen firmayla çalışması daha sağlıklı olur. Bu şekilde hem firma hem de firma ile çalışan kişi memnun kalır.

Yerinde halı yıkama işlemi neden ve nasıl olur?

Halı yıkama işlemini genelde şirketler kendi çalışma yerinde yaparlar fakat duvardan duvara halılar ve yere sabitlenmiş halıfleks yıkamak için bu şirketler evler, iş yerleri veya kamu binalarında da hizmeti sunmaktadır. Halının kullanma kılavuzu ve kirlilik durumuna bakarak hangi işlemi uygulayacaklarına bakılır. Bunlar: şampuanlama, buharla yıkama, köpükle yıkama, kuru temizleme ve bonnet ile temizleme işlemleridir. Yerinde yıkama işlemi tamamlandıktan sonra halı yüzeyi biraz nemli kaldığı için bir saat içinde kuruma gözlemlenir.

Halı yıkama fabrikası nasıl olmalı?

Öncelikle bu fabrikaların en az 1000 m2 kapalı alanı olmalıdır.  Fabrikanın yıkama bölümü, kurutma bölümü, askı alanları, kirli ve temiz halı bölümleri ayrı olmalıdır. Düz bir zemine sahip olmalıdır. Halı yıkama fırça makinası, sıkma makinası, halı durulama ve sıyırma ekipmanı, toz alma makinası ve halı yıkama şampuanı ve deterjanı oldukça profesyonel olmalıdır ve ayrıca çalışan işçi de yaptığı işin eri olmalıdır ki sonuç olarak güzel bir iş çıksın ortaya.

Narlıdere Halı Yıkama | Koltuk Yıkama Firmaları

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: BU ALAN KİRALIKTIR

Telefon

: +90 (532) 264-3822

Fax

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu 2

: +90 (532) 264-3822

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!