Viranşehir Çelik Akü | Kurt Akü Yetkili Bayii

Akümülatör kelimesinin kısaltması olarak bildiğimiz akü, araç motorunun çalışmasını sağlayan olmazsa olmaz etkenlerden biridir. Akü, kısa bir ifadeyle enerji depolama aracıdır. Bünyesinde elektrik enerjisini kimyasal enerji olarak depolar ve ihtiyaç halinde depoladığı enerjiyi elektrik enerjisi olarak verir. Akünün temel görevleri çalıştırma, ateşleme ve son olarak aydınlatmadır. Aracın içinde olup normalde elektrik ile çalışacak olan cihazlar bu enerjiyi aküden sağlarlar. Bu cihazlara örnek olarak radyo, ışıklar ve klimayı örnek olarak gösterebiliriz. Araç içindeki bu cihazların ihmalden kaynaklı olarak uzun süre açık kalması aküyü tüketecektir. Şehirlerde birçok yerde, bitmiş veya kullanamadığınız aküleri götürebileceğiniz ya da yenisini satın alabileceğiniz akü bayileri bulunmaktadır. Bu bayiler kişilere tek tek satış yapmanın yanı sıra toptan akü satışı da yapabilmektedir. İster tek tek ister toptan olsun, akü satın almak için internet sitelerini kullanmak da her zaman ek bir seçenek. Eğer amaç akü ölçüm hizmetleriyse, bu işlem için gerekli olan cihaz pensampermetredir. Eğer çıkan değer, normal değerden yüksek ise aracın standart elektrik tüketimi yüksek demektir.

Akü Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Kişi aracına atlayıp yola çıktığında başına gelmesini en son isteyeceği şey çeşitli sebeplerden yolda kalmaktır. Aküden kaynaklı bir sorun, bu sebeplerden en önemlileri arasında gelir. Bu yüzden akü seçiminde kişi önce bu konuyu güzelce araştımalıdır. Çoğunluğa bakıldığında, jel akülerin kuru akülere kıyasla daha çok tercih edildiği görülmektedir. Bunun sebebi jel akülerin daha yüksek performansa ulaşmaya uygun olması olarak gösterilebilir. Akü satın alacak kişinin aküler hakkında pek bilgisi yoksa, aracında takılı olan akünün aynısından ya da muadilinden alması önerilir. Ek olarak akü seçimiyle ilgili kişinin dikkate alması gereken bazı kriterler vardır. Bunlar; marş basma gücü (CCA), kapasite (amper) ve akü voltajıdır. Piyasaya bakıldığında Çelik Akü satışına sıklıkla denk gelinmektedir. Akü seçimi yaparken seçenekler arasına dahil edilebilir.

Akü Biterse Araba Nasıl Çalıştırılır?

İnsan her ne kadar tedbirli olsa da bazı durumlarda alternatif çözümler de bilmesi gerekir. Özellikle yolda kalma gibi bir ciddi duruma hazırlıklı olması ve o durumdan olabildiğince hızlı kurtulmasını bu pratikliğe sahip olması sağlayacaktır. Akünün bitmesi durumunda ilk yöntem başka bir arabanın aküsünden takviye yapmaktır. Tabi bunu gerçekleştirebilmek için  bir takviye kablosu hali hazırda kişinin yanında bulunmalıdır. Diğer bir yöntem ise halk arasında da sıkça kullanılan bir tabirle, vurdurma yöntemidir. Bu yöntemi her araçta uygulamak mümkün değildir. Aracı vurdurmak için vitesin otomatik olmaması gerekmektedir. Başka bir seçenek ise akü firmalarının yerinde akü değişimi hizmetinden yararlanmaktır. Tek yapılması gereken akü firmasına telefon edip işin uzmanlarından yardım almaktır. Bu tarz çözüm önerilerine en baştan hiç gerek kalmaması için kişinin doğru aküyü seçmesi, akü ölçümünü yapması ve aracını iyi tanıması gerekmektedir.

Viranşehir Çelik Akü | Kurt Akü Yetkili Bayii

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: SÜZER AKÜLERİ

Telefon

: +90 (544) 656-6096

Fax

: +90 (544) 656-6096

Cep Telefonu

: +90 (544) 656-6096

Cep Telefonu 2

: +90 (544) 656-6096

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!