Haliliye Çelik Akü | Kurt Akü Yetkili Bayii

Biz insanlar hayatın gerektirdiği durumlar yüzünden hep yollardayız. Fakat gelişim ve değişim yüzünden ulaşım yolu olarak şahsi araç seçmekteyiz. Peki ya doğru araç kullanımı yapmazsak ne olacağını biliyor muyuz? Örneğin araba çalışmıyorken farları, ses sistemini ya da araç içi aydınlatmaları açık unutursak akünün bitmesi olağandır. Çok uzun süre çalıştırılmayan arabaların ya da soğuk havaya maruz kalan arabaların aküsünün bitmesi normaldir. Eğer uygun bir ortamda akünüz biterse değişimi kolay fakat herhangi bir yolda akü bitiminde değişim biraz zordur. Bunun da çözümü yerinde akü değişimi veren firmaların varlığıdır. Akü bayilerinden birine telefon ettiğinizde akünüzün markasına uygun değişim sağlanacaktır. Bitmeyen ama gerilimi azalan, değeri 12,40V nin altına düşen aküler içinde akü ikmal şarj hizmetleri uygulanmaktadır. Şarj işlemi akünün anma kapasitesinin 1/20’si akım ile yapılmalıdır. Şarj işlemi, akü gerilimi 16,00’a ulaştığında sonlandırılmalıdır. Bunların yanı sıra aküler hakkında bilinmesi gereken bir diğer husus ise yüksek ısı aküye aşırı soğuktan daha fazla zarar verir. Ayrıca terminalleri oksitlenmeye ve gevşemeye karşı periyodik olarak kontrol etmek ve soğuk havalarda arabanızı kapalı bir garajda saklamak, aküden uzun süreli maksimum verim almanızı sağlayacaktır. Güvenlik için bir başka yolda akünün kontrol edilmesi için akü ölçüm hizmetlerinden yardım alınmasıdır. Hassas bir voltametre ile açık devre voltajını ölçebiliriz. En azından %75 şarj var ise yükleme testine geçilmeli, %75 den daha düşük şarj varsa aküyü yükleme testinden önce tavsiye edilen yönteme göre şarj edilmelidir. Voltaj ve yoğunluklar akünün tasarımına göre değişik değerlerde olabilir.

Akü ölçüm testi fiyatları nedir?

Akü ölçüm testleri yıl bazında belli dönemlerde yaptırılması gereken testler arasındadır. Aracın sağlığını korumak ve olası herhangi bir durumda yolda kalmamak için yılın belli dönemlerinde araç sahiplerinin akü ölçümü yaptırması ve akü bakımını yaptırması çok önemlidir. Akü ölçümlerinde uzman deneyimine başvurmak en güvenli yöntemlerden biridir. Akü ölçüm testi fiyatlarına hâkim olmak için güvenilir ekspertiz merkezleri ile iletişime geçmek gerekmektedir. He paket program kapsamında hem de tek ölçüm hizmeti kapsamında gerçekleştirilen akü ölçüm testlerinde güvenebileceğiniz test merkezleri uygun fiyatlarla hizmet sunacaktır.

Akü bakımında neye dikkat edilir?

Akü üzerindeki havalandırma deliklerinin açık olup olmadığı kontrol edilmelidir. Akü üzerine yağ ve yakıt bulaştırmamaya dikkat edilmesi gerekir. Uzun süre kullanılmayan aküler kullanılmaya başlanmadan önce voltajı ve yoğunluğu ölçülmelidir. Eğer aracınızı 15-20 günden fazla kullanmayacaksanız akü kutup başlarını sökmeniz gerekir. Ani hava değişimlerinden kaçınmanız gerekir. Kışın akünün donmasını engellemek için tam şarj yapılabilir.

Haliliye Çelik Akü | Kurt Akü Yetkili Bayii

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: SÜZER AKÜLERİ

Telefon

: +90 (542) 273-1786

Fax

: +90 (542) 273-1786

Cep Telefonu

: +90 (542) 273-1786

Cep Telefonu 2

: +90 (542) 273-1786

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!