Karaköprü Çelik Akü | Kurt Akü Yetkili Bayii

Akü, araçlarımız için önem taşıyan bir parça olmakla birlikte hayatımızın her anında ihtiyaç duyduğumuz aracımızın olmazsa olmazıdır. Araç bakımında dikkat edilmesi gereken hususlardan biridir. Bir akünün ortalama ama ömrü 5-6 yıldır. Daha erken arızalanması, bozulması gibi durumlarda mutlaka değişimi gerekir. Değişmesi gereken durumlarda aracınızı hiç getir götür yapmadan vakitten tasarruf ederek Yerinde akü değişimi yapan firmalarla iletişime geçebilirsiniz. Akü değişiminin yapılabilmesi için önemli adımlar vardır. Öncelikle aracın güvenli bir yerde bulunması ve çalışmaz vaziyette olup olmadığı kontrol edilir. Akünün yeri kaput açılıp belirlendikten sonra, önce eksi daha sonra artı kutup sökülür devam eden adımlarla birlikte bu işi alanında usta olan birinin yapması gerekmektedir. Bu durumlarda Çelik akü yetkili servisleri ile mutlaka iletişime geçilmesi gerekir. Pahalı bir ürün olduğu için her daim işi bilenlerin yapması tavsiye edilir. Çelik akü 2022 fiyatları ortalama 500-1500 ₺ arasında değişmektedir. Akülerin birçok farklı çeşidi ve fiyatı olmakla birlikte aracınıza en uygununun seçilmesi oldukça önemlidir. Akü bayileri doğru akünün seçilmesinde en büyük destekçiniz olacaktır. Farklı amperleri sfb, efb gibi çeşitleri bulunur. Aküler fiziki olarak zor şartlara dayanıklıdır fakat çoğumuzun yanlışı bildiği fazla ısı aküye fazla soğuktan daha çok hasar verir. Akünüzün bu şartlarda korunması için tam şarjlı vaziyette saklanması gerekir. Soğuk hava şartlarında aracınızı kapalı alanlarda tutmak akünüzün hem verimini arttıracak hem de ömrünü uzatacaktır.

Aküde sbf nedir?

Tam açılımı Superior Flooded Battery Technology anlamına gelir. Bütün farklı segmentteki araçlarla için tasarlanmış sulu akülerdir. Araçların özelliklerine göre değişen seri 2 ve seri 3 olarak çeşitleri bulunmaktadır. Bu aküler diğer standart akülere oranla daha dayanıklı ve daha yüksek verime sahiptir.

Akü bakımı nasıl yapılır? Öncelikle akünün temizliğine özen gösterilmelidir. Düzenli olarak bakımının yapılması gerekir. Sadece yetkili servisler değil bu bakımları kendiniz de karşılayabilir, yerine getirebilirsiniz. Oksitlenme olmaması için kutup başlarını uygun temizleme seçenekleri ile temizlenmesi gerekir. Suyunun ne durumda olduğunun kontrol edilmesi de gereken bir durumdur fakat tehlikeli olabileceği için bunu yetkili serviste yapılması önerilir. Şarj seviyelerine özellikle dikkat edilmelidir.

Karaköprü Çelik Akü | Kurt Akü Yetkili Bayii

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: SÜZER AKÜLERİ

Telefon

: +90 (542) 273-1786

Fax

: +90 (542) 273-1786

Cep Telefonu

: +90 (542) 273-1786

Cep Telefonu 2

: +90 (542) 273-1786

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!