Besni Çelik Akü | Kurt Akü Yetkili Bayii

Öncelikle akünün elektrik enerjisini kimyasal olarak depolayabilen ve buna ihtiyaç duyulduğunda kullanabildiğimiz elektrik enerjisi olduğunu bilmemiz gerekir. Akü ne işe yarar diye soracak olursanız eğer akü aracınız birçok parçasının enerji ihtiyacını karşılamak için araçlarda bulunur. Bunlara örnek olarak aracınızın çalışması için marş motoruna gerekli olan gücü, aracın farlarının yanması için gerekli enerjiyi, radyonuzun çalışmasını, camlarınızın açılıp kapanmasını ve sinyal verdiğinizde ya da frene bastığınızda belirli ışıkların yanması için gerekli olan enerjiyi araç direkt olarak aküden alır. Aküyle alakalı olarak günümüzde birçok yerde akü bayileri mevcuttur. Bunun yanı sıra toptan akü satışı da yapılmaktadır. Günümüzde akü çeşidi olarak en çok çelik akü satışı ve kurt akü satışı gerçekleşmektedir. Çelik akü fiyatlarına gelecek olursak 12 Volt 100 Amper Bakımsız aküleri 400 ila 500 TL arasında 12 Volt 40-50 amper arası fiyatları ise 300 TL civarı tutmaktadır. İnsanların genellikle bu aküleri seçmesinin nedeni sağlamlık açışından diğer akülere kıyasla daha iyi olması ve bu firmaların akü alanında insanlara çok fazla seçenek sunmasından kaynaklı olabilir. Bu firmaların aküleriyle ilgili bir sorun yaşadığınız durumlarda çelik akü yetkili servisi  numaralarına internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Dilerseniz ana bayileri ile de direkt iletişime geçebilirsiniz.

Akü Kontrolü Nasıl Yapılır?

Akü, aracınızın bağımlı olduğu ve çok az değişim gösteren bir parçasıdır. Akünüz biterse yolda kalırsınız. Bunun kötü yanı ise akünün yoldayken bulabileceğiniz bir şey olmamasıdır. Aracın farlarını ya da radyosunu açık unuttuğunuzda ertesi gün planlarınızın suya düşmesine sebep olabileceğini az çok tahmin edebilirsiniz. Bunların yaşanmaması için öncelikle akünüzün şarj seviyesini ölçmeniz gerekmektedir. Eğer akünün şarjı %75’in altında ise akümülatörü yükleme testine geçmeden önce size verilen yöntemle şarj etmeniz iyi olacaktır. Akünüz de   %75’in üzerinde şarj var ise yükleme testine geçebilirsiniz. Yükleme testi ise cihaz talimatına göre yapılmaktadır. Bu işlemlerden geçtikten sonra akünüz kullanıma hazır hale gelmektedir.

Akünün Hızlı Bitmesine Sebep Olan Etkenler Nelerdir?

Öncelikle akünün bitmesinin fizikle, elektrikle ve daha birçok etkenle ilgisi vardır. Olaya daha basit bakacak olursak soğuk hava koşulları, araçta kullanılan radyo, klima gibi elektriği harcayan unsurlar ve çok sık şekilde kısa mesafeli araç kullanımı akünün hızlı bitmesine neden olur. Konuyu biraz daha açarsak eğer araçtaki klima, farların açık olması, start-stop gibi elektrik harcayan özellikler akünün üzerinde yük oluşturmaktadır. Hava sıcaklığının düşük olması da akünün işini zora sokmaktadır. Aşırı soğuk havalarda aküden tam performans alamaya bilirsiniz. Bu nedenle aracınızı aşırı soğuktan korumaya özen göstermelisiniz. İnsanların araçlarını soğuk havalarda çalıştırmakta zorlanmasına daha önce denk gelmişsinizdir bu da bu konuya örnek olarak sunulabilir.

Besni Çelik Akü | Kurt Akü Yetkili Bayii

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: YİĞİT OTO ELEKTRİK

Telefon

: +90 (535) 778-7187

Fax

: +90 (535) 778-7187

Cep Telefonu

: +90 (535) 778-7187

Cep Telefonu 2

: +90 (535) 778-7187

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!