Çelikhan Çelik Akü | Kurt Akü Yetkili Bayii

Hayatımızda biliyorsunuz ki ulaşım araçlarım işlerimizi hep kolaylaştırmaktadır ama bununla birlikte belirli kontroller yapılmalı ve araç kullanımlarıma dikkat etmeliyiz. Doğru araç kullanımında herhangi bir sorun yaşamayız ama bazen dalgınlığımıza gelip kullanımlarımızda hata yapabiliyoruz ve bu hatalarımızın sonucunda akümüz bitebiliyor. Araç kullanımımızda araba çalışmazken iç ışıklarının, radyosunun veya diğer elektronik aksamlarının çalışır bırakılması halinde akünün bitmesine sebep olur ve daha sonrasında arabanızı çalıştırmakta güçlük çekebilir veya da çalıştıramayabilir bu yüzden çekici çağırmak durumunda kalabiliriz bu yüzden kontrolümüzü düzenli olarak yapıp dikkat etmeliyiz. Arabayı uzun süre kullanmadığımız zamanda akümüz bitebilir ve bu durumda yapacağımız şey yerinde akü değişim yerlerine gidip akünüzü değiştirebilirsiz. Biliyorsunuz ki artık önümüz kış ve hava şartlarından kaynaklı soğuklarda akünüzün donma ihtimali bulunuyor ve tedbir amaçlı kendinizi akü ölçüm hizmetlerine giderek akünüzün durumunu ve bu hava şartlarında nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. Araba kullanılmalarımız bizim için önemli bir rol oynayan akünün de bakım ve kontrollerini düzenli olarak yaptırmamız gerekmektedir. Arabanızı uzun süre kullanmadığınızda akünüz güç kaydına uğrar ve akü geriliminin düşmesine neden olur. Akü gerilim değerinin 12,40V’nin altına düştüğünde redresör ile akü ikmal şarj hizmetlerinden yapılabilmektedir. Akü şarj işlemi akünün anma kapasitesinin 1/20’si akım ile yapılmalı, akü gerilimi ise en fazla 16,20V’a kadar olmalıdır. Günümüzde artık biliyorsunuz ki aküleri de internet ve akıllı telefonlardan sipariş verebiliyoruz ama genellikle akü bayilerinden almayı tercih etmekteyiz bu konuyla ilgili çünkü fazla bilgimiz olmadığında sorun yaşabiliriz bunu göze almamak adına direk bayilerden veya da toptan akü satışı olan yerlerden almayı da tercih edebilirsiniz. Bu konuyla bilgisi olanlar internet üzerinden akülerden alabilir tabi ki biliyorsunuz ki bazen aradığımız ürünleri bayilerden veya toptan akü satış yerlerinde bulamayabiliyoruz bu durumda internet sitelerinde alınabilir bayilerinizin veya çevrenizden önerenlerden. Bir araba için akünün ne kadar dikkat edilmesi gerektiği anlamış olduk çünkü acil bir durumunuz olduğunda hem böyle bir sıkıntıyla karşılaşmamış hem de aracınıza sağlıklı bakmış oluyorsunuz.

Akü neden boşalır?

Araç aküleri kimyasal bileşkelerden oluşmaktadır. Aküler elektrik kaçakları durumunda veya sıcaklık değişimlerinde boşalır. Bir akü aynı mevsim sıcaklığında park edilmişken bir gecede boşalıyorsa akü ömrü dolmuş veya elektrik kaçağı oluşmuş olabilir. Elektrik kaçağı aranmalı, akü sıvıları kontrol edilmelidir.

Akü donduğunda ne yapılmalıdır?

Araç aküsü içinde kimyasal sıvı olduğu için çok soğuk yerlerde akü donma yapar. Özellikle düşük şarjdaki aküler daha hızlı donar. Akünüz basmıyorsa akü kapaklarından birini açarak sıvının donup donmadığını kontrol etmelisiniz. Eğer buzlanma varsa akü kapaklarının tamamını açıp oda sıcaklığında kendiliğinden eriyene ve normale gelene kadar bırakmalısınız. Daha sonra şarj ölçümü yapılarak kullanıma devam edilebilir.

Çelikhan Çelik Akü | Kurt Akü Yetkili Bayii

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: Çelik Akü / Kurt Akü

Telefon

: +90 (532) 264-3822

Fax

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu 2

: +90 (532) 264-3822

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!