Gölbaşı Çelik Akü | Kurt Akü Yetkili Bayii

Akülerin özellikleri kullanım alanlarına göre farklılık gösterir. Hareketli durgun ve kendinden hareketli gibi sınıflandırılabilir. Çeşitli araçlarda ve mekanlarda kullanımı mevcuttur. En çok duyduğumuz aşina olduğumuz araba aküleridir. Arabalarının aküleri bittiğinde çalışmayabilir. Böyle durumlarda akü ölçüm hizmetleri veren firmalarla görüşüp sorunu çözebiliriz. Bazı durumlarda akü tamamen bitmişse değişimi gerekir ya da akü ikmal şarj hizmetlerinden faydalanarak şarj edip kullanıma bir süre daha devam edebiliriz. Eğer araç uzun süre çalışmamışsa ya da farları veya radyo açık kalmışsa da aküyü bitirme olasılığı yüksektir. Böyle durumlarda yetkili bir akü bayileri sorunumuzu çözecektir. Tamamen değiştirmek ve sıfır bir akü almak aracın kullanım konforu açısından daha mantıklı olur. Araç yerinden kıpırdatılamıyorsa yerinde akü değişimi yapılır. Aküler genellikle uzun ömürlüdür. Arabanın kullanım süresine göre genelde 4-6 yıl kullanım süresi olabilir. Tabi aracın gündelik kullanım süresi ömrünü kısaltabilir. Günde 8-10 saat kullanılan iri araçta bu süre 2-3 yıla düşebilir. Bakımlarını zamanında yapmak da kullanım süresini uzatmak için etkili bir yol olabilir.

Her firmanın marka model ve amperine göre akü fiyatları değişiklik gösterebilir. Hele ki son günlerdeki piyasa dinamikleri düşünüldüğünde değil bir ay önceki bir gün önceki fiyatlar bile farlılık gösterebilir. O yüzden internetten çeşitli araştırmalar yapılmalı çelik akü fiyatları 2022 listelerine göz atılabilir.

Kendimiz akü değişimi yapabilir miyiz?

Her işi bilene bırakmak daha sağlıklı olacaktır. Her şehirde bulunan sanayilerdeki çelik akü yetkili servisleri ne başvurup oradaki ustalardan yardım almak daha iyi olacaktır. Yanlış amperdeki bir akünün takılması aracın başka akşamlarına zarar verebilir istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Sıfırı satın alınabildiği gibi duruma göre ikinci elde tercih edilebilir burada esas olan akünün temizliği sağlamlığıdır. Bütçeye göre eğer ikinci el bir akü alımı yapılacaksa kesinlikle işini iyi yapan bir Usta’dan yardım alınmalı ve ona göre hareket edilmelidir. Alırken dikkat etmemiz gereken bir diğer noktada kullanılacak yerin iklimsel özelliğidir. Soğuk bir bölgede yaşıyorsak oranın iklimine göre bir akü tercih etmemiz kullanım açısından daha konfor sağlayacaktır. Darbelere sarsıntılara karşı daha dayanıklı olan türlerin seçilmesinde konfor için daha iyi olacaktır.

Sadece arabalarda mı akü kullanılır?

Hayır. Akünün çok geniş bir kullanım alanı vardır. Mesela tramvaylarda lokomotiflerin çalıştırılıp hareket ettirilmesi de aküden faydalanılır. Hatta trenlerdeki aydınlatma ve havalandırma akü sayesinde sağlanır. Telefon santrallerinde ve pek çok yedek güce ihtiyaç duyulan makinelerde akü kullanılır. Uzun ömürlü olmaları tercih sebebidir.

Gölbaşı Çelik Akü | Kurt Akü Yetkili Bayii

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: YÜCEL OTO ELEKTRİK

Telefon

: +90 (537) 436-9596

Fax

: +90 (537) 436-9596

Cep Telefonu

: +90 (537) 436-9596

Cep Telefonu 2

: +90 (537) 436-9596

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!