Akçakale Petshop Ürünleri | Evcil Hayvan Mağazası

Kediler, günümüzde insanların en yakın arkadaşlarından bir tanesi. Yumuşak tüyleri, kendilerini sevdirme arzusu ve sahip oldukları ses tonları insanları rahatlatmaktadır. Özellikle pandemi döneminde evden çalışan veya sürekli evde olmak zorunda kalan insanlar, kendilerine arkadaş ve uğraş olması maksadı ile kedi sahiplenmeye başladı. Ayrıca kediler, temizliğine düşkün hayvanlar olduğu için de tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden bir tanesidir. Tabi kedilere artan bu yoğun ilgiden ötürü kedi mama ve ürünlerine ciddi zamlar gelmiştir. Kedi maması toptancıları mamalara sürekli olarak zam gelmesi konusunda şikâyet etmektedirler. Çünkü mama satışı yaptıkları yerlere hep yeni fiyatla gittiklerinden, insanlardan şiddetli tepkiler aldıklarını söylemektedirler. Çünkü insanlara göre en iyi petshop güzel ve kaliteli ürünleri en uygun fiyata satandır. Fiyatlara gelen zamlar, insanların işlerine balta saplamaktadır. Aynı konu, insanların hayvanlarına olan ilgisini ve onlara bakım gücünü de etkilemektedir. Bu artışlardan dolayı insanlar ya evcil hayvanları sokağa atıyor ya da başkalarına sahiplendiriyor.

Evde hayvan beslemenin faydası nedir?

Günümüzde insanlar geçim sıkıntısı, iş, okul ve aile gibi birçok nedenden ötürü büyük stres içinde yaşamaktadır. Aynı zamanda stüdyo dairelerin bulunmasından beri insanlar tek yaşamaya başlamıştır. Tabi yalnızlık insan için en zorlu hislerden birisidir. Uzmanlar yaptıkları araştırmalarda; kedilerin sakinleştirici ve iyileştirici bir yapısı olduğunu, yalnızlık hissinin elimine edilmesine katkıda bulunarak insanlarda melatonin salgısını arttırdığını ileri sürmektedir. Aynı zamanda çocukların gelişimi açısından evcil hayvan beslemenin etkisi çok büyüktür. Onlara evcil hayvan ürünleri satın almak için para biriktirmeleri bile onların gelişiminde önemlidir. Daha sosyal ve kendinden emin çocukların yetişmesi için pedagoglar mutlaka bir evcil hayvan sahiplenip, çocuklara sorumluluk duygusu aşılanması gerektiğini tavsiye ediyorlar. Aslında bu konuda yazılacak daha çok şey mevcuttur. Göründüğü üzere evcil hayvan beslemenin insanlara sayısız faydası olacaktır. En önemli faydalardan birisi de bir hayvanın dünyadaki ufak yolculuğunun başkahramanı olmak olacaktır.

Kedime alacağım mama neden bu kadar önemli?

Öncelikle kedinize asla ama asla köpek maması vermemelisiniz. Kediler aslında carnivor canlılardır. Yani bunlar doğada avlanarak yaşayan ve sadece et tüketen, çok nadir durumlarda (sindirim rahatsızlıkları vs.) ot tüketen canlılardır. Dikkatinizi çekerim ki karbonhidrat tüketiminden bahsedilmedi. Çünkü, doğada hiçbir hayvan oturup kendisine ekmek yapmak, börek yapmaz, çörek yapmaz. Ancak insanlar, kedileri sahiplenmeye başladığından beri evde yedikleri yemeklerden onlara da vermektedir. Ancak kedilerin bünyesi karbonhidrat sindirimine uygun değildir. Hatta öyle ki günlük alabilecekleri maksimum karbonhidrat miktarı 2-4 mg kadardır. Bundan daha fazlasını verdiğiniz takdirde astım da dahil olmak üzere; karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları, aşırı kilo alımı, kalp rahatsızlıkları ve nefes darlığı gibi birçok hastalık oluşmaktadır. Bunun dışında, evcil hayvanınıza alacağınız mamada; yeterli vitamin, mineral, makro ve mikro elementler, ek besin maddeleri ve protein açısından zengin olmalı ki metabolize edilebilir enerji miktarı artarak hayvanınızın sağlıklı beslenmesini sağlayabilesiniz. Bu özelliklere uygun mamayı en yakın petshop mağazasından bir an önce temin ediniz.

Akçakale Petshop Ürünleri | Evcil Hayvan Mağazası

ÜRÜNLERİMİZ

Akçakale Akçakale Akvaryum Motorları

Akçakale Akvaryum Motorları

SİPARİŞ VER

Akçakale Akçakale Akvaryum Balıkları

Akçakale Akvaryum Balıkları

SİPARİŞ VER

Akçakale Akçakale Akvaryum Isıtıcıları

Akçakale Akvaryum Isıtıcıları

SİPARİŞ VER

Akçakale Akçakale Kedi Tuvaleti Ve Ürünleri

Akçakale Kedi Tuvaleti Ve Ürünleri

SİPARİŞ VER

Akçakale Akçakale Kuş Kafesleri Modelleri

Akçakale Kuş Kafesleri Modelleri

SİPARİŞ VER

Akçakale Akçakale Kedi Köpek Konserve Maması

Akçakale Kedi Köpek Konserve Maması

SİPARİŞ VER

Akçakale Akçakale Kuru Köpek Maması

Akçakale Kuru Köpek Maması

SİPARİŞ VER

Akçakale Akçakale Kuş Bakım Ürünleri

Akçakale Kuş Bakım Ürünleri

SİPARİŞ VER

Akçakale Akçakale Kedi Köpek Bakım Ürünleri

Akçakale Kedi Köpek Bakım Ürünleri

SİPARİŞ VER

Akçakale Akçakale Köpek Giysileri

Akçakale Köpek Giysileri

SİPARİŞ VER

Akçakale Akçakale Kedi Köpek Tasması

Akçakale Kedi Köpek Tasması

SİPARİŞ VER

Akçakale Akçakale Akvaryum Aksesuarları

Akçakale Akvaryum Aksesuarları

SİPARİŞ VER

Akçakale Akçakale Akvaryum Modelleri

Akçakale Akvaryum Modelleri

SİPARİŞ VER

Akçakale Akçakale Papağan Fiyatları

Akçakale Papağan Fiyatları

SİPARİŞ VER

Akçakale Akçakale Jako Papağan Çeşitleri

Akçakale Jako Papağan Çeşitleri

SİPARİŞ VER

Akçakale Akçakale Muhabbet Kuşu Çeşitleri

Akçakale Muhabbet Kuşu Çeşitleri

SİPARİŞ VER

Akçakale Akçakale Cennet Papağanı

Akçakale Cennet Papağanı

SİPARİŞ VER

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: BU ALAN KİRALIKTIR

Telefon

: +90 (532) 264-3822

Fax

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu 2

: +90 (532) 264-3822

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!