Şanlıurfa Taksi Durakları | Alo Taksi

İnsanlar çalıştıkları işlere yetişebilmek, gece bir yerlere rahatça gidebilmek ve eşyalarını taşırken rahat edebilmek amacıyla taksi sitemi kuruldu. Hemen hemen her insanın telefonunda bir taksi numarası bulunmaktadır. Çünkü aracı olmayan insanların hemen hemen her an bir araca acil olarak ihtiyacı olabilmektedir. Bu araçlar ülkemizde sarı renktedir. Bu yüzden onlara takılan bazı lakaplar vardır. Sarı melek ve civciv gibi. Bunların sarı renkte olmasını nedeni parlak rengi ile dikkat çekmesi ve güvenilir görünmesini istemelerinden kaynaklanır. İnsanlar bu araçlarla seyahat edebilmek için öncelikle açılış ücreti öderler. Ardından da gittikleri kilometre başına o ilde bulunan taksiciler odasının belirlediği tarife gereğince ücret alırlar. Bu taksilerde ücret hesabını yapan bir cihaz bulunmaktadır. Taksimetre adı verilen bu cihaz 1891 yılında Alman Wilhelm Bruhn tarafından bulunmuştur. Adının taksi olmasının nedeni de bu cihazdan gelmektedir.

Nasıl taksici olunur?

Halihazırda olan B grubu ehliyetiniz olması gerekmektedir. Aynı zamanda yer ve yön bilginizin iyi olup, insanları gidecekleri yere kısa ve hızlı bir şekilde götürmeniz gerekmektedir. Günümüzde insanların çoğu ek iş olarak taksicilik yapmaktadırlar. Öğrenciler veya başka yerlerde çalışan olan insanlar ek gelir elde etmek için genellikle gece taksi işi yapmaktadırlar. Bu sayede kazançlarını arttırarak daha rahat bir hayat sürdürmeyi planlarlar. Ancak bu meslek göründüğü kadar kolay değildir. Söz konusu olan insanları memnun etmek ve onlara hizmet etmek çok zorludur. Bu yüzden bu mesleği yapacaksanız kendinizi korumayı bilmeniz ve de insanlarla iletişiminizin de iyi olması gerekmektedir. Çünkü bu meslekte psikolojik olarak yorulursunuz.

Kendim taksicilik yapabilir miyim?

Elbette yapabilirsiniz. Ancak bunun için ortaya ciddi paralar koymalısınız. Özellikle şu an bulunduğumuz dönemde araç fiyatlarının oldukça yükselmesi, bu mesleği kendinizin patron olarak icra etmenizi zorlaştıracaktır. Aracınız olsa dahi ödemeniz gereken miktarlar oldukça yüksektir. Öncelikle plaka alma denilen bir olay vardır. Bu olayı yapabilmek için 2021 yılında ödenmesi gereken tutar 1 milyon 950 bin TL olmuştur. Bazı insanlar metropol olarak adlandırılan büyük illerde bu işe yatırım yapmanın mantıklı olacağını düşünmektedir. Ancak elinizde en az 2-3 milyon TL gibi bir sermayenizin olması gerekmektedir. Aksi takdirde bu işi yapmanız mümkün değildir. Onun yerine halihazırda var olan kurulmuş bir işletmede şoförlük yaparak da gelir elde etmeniz mümkündür

Şanlıurfa Taksi Durakları | Alo Taksi

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: BU ALAN KİRALIKTIR

Telefon

: +90 (532) 264-3822

Fax

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu 2

: +90 (532) 264-3822

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!