Siverek Taksi Durakları | Alo Taksi

Taksi kelime anlamıyla belirli bir ücret karşılığı yolcu taşıyan taksimetre sayesinde yolcuya yolculuk fiyatı belirleyen küçük taşıma aracıdır. Toplu taşıma araçlarından farklı olarak şahsi taşıma yapan belirli saatleri olmayan ulaşım yöntemidir. Şimdilerde kendini icra eden bu meslek ilerde teknolojinin daha üst düzey gelişimiyle gelecekte sürücüsüz hale getirileceğinden dolayı tükenmeye başlayan meslekler arasında kendine yer edinecek olan meslektir. Özellikle başta Japonya’da olmak üzere tüm dünyada robot taksiler konusunda birçok ciddi çalışma yürütülmekte. Peki şimdilerde bu meslek nasıl ve ne şekilde yürütülmektedir? Bu mesleği icra edenlerin en çok karşılaştıkları iki soru memleket neresi ve işler nasıldır. Ortalama yirmi dakikada bir yolcunun bunları sorduğu düşünülürse günde yaklaşık kırk kere aynı sorulara cevap verirler. Birçok farklı insanla muhatap olmak zorunda kalmaları da cabasıdır. Bir de 7/24 taksi dediğimiz, sabahtan akşama kadar direksiyon sallayan bir meslek türüdür. 7/24 açık olmasa da eczane gibi nöbetçi taksiler vardır. Özellikle Geceleri ihtiyaç duyduğumuz zaman bir yerden bir yere gitmek istediğimizde imdadımıza yetişen taksilere nöbetçi taksi diyoruz. Tabii bu güveni istimal eden çok sayıda taksi çalışanı bulunmakta. Örneğin taksi ücreti hesaplama yaparken kullanılan taksimetreyle oynayan çok sayıda taksici vardır. Bunlar müşterilerin çoğunun dikkatinden kaçsa da farkında olan da aynı zamanda pek çok müşteri vardır. Böylece aslında elindeki müşterileri de azaltan taksiciler bulunuyor. Bir taksiye binip o taksiyi beğenirseniz bir arkadaşınıza eşinize dostunuza tavsiye etmeniz kuvvetle muhtemeldir. Bu su istimaller sizin müşteri potansiyelinizi de düşürüyor. Eşinizden dostunuzdan bir gün öylesine lazım olur diye aldığınız taksi numarası sayesinde işyerinden, akşam eğlenceden ya da hastaneden çıkıp da hastane taksisi bulamadığınızda sizi güvende hissettirecektir.

Taksiler neden sarı renktedir?

 Sarı en parlak renklerden bir tanesidir. Dikkat çekmek için çığlık atar; bu yüzden uyarı ışıklarında sarı renk tercih edilir. Ayrıca dikkat çekiciliğinden dolayı dünyada taksiler sarıdır. Sonbaharın da baskın renkleri sarı ve sarı-turuncu, duygularımızı yakalayan, güçlü bir çekiciliğe sahiptir. Neşeyi anlatır. Sarı zekâ, incelik ve pratiklikle de ilgilidir.

Son zamanlarda duyduğumuz Turkuaz taksi nedir?

UKOME tarafından alınan yeni karar doğrultusunda artık sarı taksi devri sona ermektedir. 5 yıl içinde sarı taksi kullanımı tamamen bitecek. Turkuaz taksi ise elektrikle çalışan, daha konforlu ve büyük araçlardır. Plakaları c tipindedir. Turkuaz taksi ile beraber siyah taksiler artık İstanbul’da sarı taksilerin yerini alacaklar çünkü taksinin sahibi ya da araç değişeceğinde minimum d segmenti şartı getirildi. Sarı taksiler ise a, b ve c segmentinde yer almaktadırlar.

Siverek Taksi Durakları | Alo Taksi

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: Taksi Durakları | Alo Taksi

Telefon

: +90 (532) 264-3822

Fax

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu 2

: +90 (532) 264-3822

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!