Birecik Havalandırma Sistemleri | iklimlendirme Firmaları

Havalandırma sistemlerinin, büyük ve küçük ölçekli her türlü yapıda kullanıldığını söylemek mümkündür. Ancak yapılara göre havalandırma sistemlerinin çeşitleri ve cinsi belirlenebilmektedir. AVM, ameliyathaneler, ofisler, villalar, binalar, fabrikalar, lokantalar, camiler, plazalar, hastaneler ve insanların girebildiği her türlü alanda, havalandırma sistemleri kullanılabilmektedir. Havalandırma sistemlerinin, hayatımızın her alanında karşımıza çıkmasının en büyük sebebi, insan yoğunluğu ve hava kirliliğidir. Kapalı ya da insan kullanımına açık olan herhangi bir ortamın, zararlı gazlardan, uçucu maddelerden, kirli hava faktörlerinden ve daha birçok maddeden arındırılması, sonrasında ise temiz havayla beslenmesi konusunda kullanılan sistemlere havalandırma sistemleri adı verilmektedir. Havalandırma sistemlerinin çok geniş bir kullanım alanı olduğunu söylemek mümkündür. Birçok kapalı, geniş, tehlikeli madde içeren, insanların bulunduğu ve benzeri ortamlarda, bu sistemlerin kullanılmasının şart olduğunu söylemek doğru olacaktır. Genel olarak kapalı olan her ortamda kullanılan havalandırma sistemleri, belli başlı kullanım alanlarına sahiptir. Havalandırma sistemlerinin kullanım alanları, sektörden sektöre değişirken, genel anlamda endüstriyel ortamlarda, kimyasal üretimin gerçekleştiği ortamlar ve daha birçok ortamda mutlaka kullanılmaktadır. Öte yandan havalandırma sistemlerinin, evimizde bile kullanıldığını görebilmek mümkündür. Aspiratör havalandırma sistemlerinin evde kullanıldığına dair en önemli örnektir. Örnek vermeye devam edecek olursak cezaevleri dahil günümüzde her mekan havalandırılmaya tabii tutulmaktadır. Cezaevlerinde Koğuşların pencerelerinin üst kısımları, her zaman açılıp kapanacak şekilde (vasistaslı) olacak, ayrıca koğuşlardaki havayı, devamlı bir şekilde değiştirebilecek tertibat tesisat, baca veya elektrikli özel ventilasyon cihazları bulunmak zorundadır. İş yerlerimizde de çok fazla göreceğimiz bu havalandırmanın koşulları vardır. Toz, buğu, duman ve fena koku çıkaran işlerin yapıldığı yerlere, bunları çekecek yeterlikte bacalar ve menfezler yapılacak ve yapılan işin niteliğine göre, bu tedbirlerin yetmediği hallerde diğer teknik tedbirler alınacaktır. Boğucu, zehirli veya tahriş edici gaz ve duman meydana gelen işyerlerinde, işçilerin hayat ve sağlıklarının tehlikeye girmemesi için, havalandırma tesisatı yapılacak ve işçilere ayrıca yapılan işin özelliğine göre maske ve diğer koruyucu araç ve gereçler verilecektir. Bunu da havalandırma malzemeleri temin eden havalandırma firmaları sağlamaktadır.

İş yerinde havalandırma nasıl olmalıdır?

İşyerinin tavan yüksekliği en az 2,5 metre, normal şartlarda ise 3 metre olmalıdır. Zararlı toz ve gazların bulunduğu ortamlarda tavan yüksekliği en az 3,5 metre olmalıdır. Normal şartlarda tabii havalandırma ile ortamın havasının saatte 2-3 defa değiştiği kabul edilmektedir.

İklimlendirme sistemleri nedir?

Havalandırma; ısıtma, soğutma ve nemlendirme özellikleriyle birlikte değerlendirildiğinde iklimlendirmenin de önemli bir parçasıdır. İklimlendirme çalışma ortamının, üretim, ürün, çalışanların termal konforu yönlerinden tatmin edici olmasını sağlamaktadır. İklimlendirme sistemleri, ısıtma, soğutma ve nemlendirme işlevlerini birlikte yerine getirmektedir. Bazı sistemler, havayı kirleten unsurları da elimine etmektedirler.

Birecik Havalandırma Sistemleri | iklimlendirme Firmaları

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: Havalandırma Sistemleri | iklimlendirme Firmaları

Telefon

: +90 (532) 264-3822

Fax

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu 2

: +90 (532) 264-3822

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!