Harran Elektrikçi Ustası | Elektrik Malzemeleri

Her binada ve her yerde bulunan elektrik akımı, belirli bir sistem dahilinde ilerlemektedir. Bu elektrik iletimini sağlayan kablolar elektrik pano tesisatı içerisinde belirli bir düzen içinde seyretmektedir. Bunun nedeni ise elektrik tamirat işi olduğu zaman kafa karışıklığının olmaması içindir. Elektrik pano kurulum işi aslında göründüğü kadar zor değildir ama tahmin edilenden daha riskli bir durum oluşturabilir. Bu kurulum belirli bir sıra içinde seyreder. Öncelikle bilmeniz gereken birinci kural bu sistemi kurarken kritik düzeyde temas etmemeniz gerekmektedir. Bu tabakanın ölçümleri, haritada belirlenmiş kalıplara göre yapılır ve ardından tabaka metal makinesine iletilir. Bu panel hızlı bir şekilde kaldırılmalıdır ancak bu kaldırma işlemi otomatik olarak yapılır. Birkaç işlem daha uygulandıktan sonra bu metal tabakalara tabaka toz boya işlemleri uygulanır. En son olarak güvenliğini üst düzeye çıkarmak için topraklama yapılır. Bu işlemler bittikten sonra panel kullanıma hazır bir haldedir. Daha sonrasında ise bu panolara apartmanın ya da binanın elektrik sisteminin ana kabloları geçirilir ve bulundukları kat, işlevi gibi gruplara ayrılarak şartellere bağlanıp çalıştırmaya uygun hale gelir. Daha sonra bağlı olduğu binada meydana gelecek olan bir elektrik tadilat işinde, gelecek olan elektrik ustasına uygulama kolaylığı sağlanır. Aynı zamanda da binanın güvenliği açısından önemli bir işleve sahiptir. Bu panonun genel bakımını da ara sıra yaptırmayı unutmayınız.

Elektrik sisteminin bağlı olduğu pano olmazsa ne olur?

Bu panoların varlığı, düzenli bir elektrik sisteminin oluşması açısından önemlidir. Bu panolar olmadığı zaman elektrik sistemi düzenli olmayacağı için x kısmında oluşan sorunla ilgili bölmeyi bulamayacağınız gibi y kısmına ait bir sistemi de bozma ihtimaliniz olacaktır. Aynı zamanda bu pano elektrik kaçağı olmaması için topraklama gibi belirli işlemlerden geçer. Bu panonun var olmaması demek ciddi elektrik kaçakları ve kablo düzeni sağlamaktadır.

Bu panolar her yerde bulunur mu?

Evet. Aldığınız her cihazda ve giriş çıkış yaptığınız her binada bunlardan bulunmaktadır. Elektrik sistemi sadece 2-3 adet kablodan ibaret değildir. Aslında çok daha komplike ve karmaşıktır. Bir binada kullanılacak olan televizyona uygun akımın gidip onun çalışması için gereken sistem sadece binadan gelecek akımla ilgili değildir. Bu yüzden bu panolar, elektriğin olduğu her yerde akımların birbiri ile iletişim kurması için gerekmektedir. Aynı zamanda daha büyük yerlerde, fabrikalar gibi, elektrik sistemleri çok daha komplike olduğundan bu panolarda toparlanması çok daha uygun ve kullanışlı olacaktır.

Harran Elektrikçi Ustası | Elektrik Malzemeleri

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: Elektrikçi Ustası | Elektrik Malzemeleri

Telefon

: +90 (542) 312 40 76

Fax

: +90 (542) 312 40 76

Cep Telefonu

: +90 (542) 312 40 76

Cep Telefonu 2

: +90 (542) 312 40 76

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!