Siverek Elektrikçi Ustası | Elektrik Malzemeleri

Günümüz dünyasında teknolojiye bağımlı hale gelmemiz bizi prizlerden gelecek olan elektrik akımına bağlı hale getirmiştir. Öte yandan da bitkisel hayatta olan veya hasta olan insanların çoğunu da yaşamlarının devam etmesi adına o prizlerden gelecek olan elektrik akımına bağımlı hale getirmiştir. Bu nedenle, insanların acil elektrik onarım yapan kişilere olan ihtiyacı artmıştır. Mesela; yetiştirmeniz gereken bir ödeviniz, işiniz veya projeniz var diyelim. Ama bilgisayarınızın veya onun şarj kablosunun elektrik aksanında bir problem var. Bu durumda hemen en yakın elektrikçiye gider ve bunun bir an önce yapılması işin ustadan yardım talep edersiniz. Daha basit düşünelim. Dışarıda gezerken bir avize beğendiniz ve bunu alıp evinizde kullanmak istediniz. Eve geldikten sonra baktığınızda bunun kablolarının düzenlenmesi ve yeniden avizeye bağlanması gerektiğini fark ettiniz. Bu durumda hemen elektrikçi ustası arayacak ve ondan bu işi yapması için ricada bulunacaksınız. Sadece avize veya bilgisayarla kalsa yine iyi. Arabanızı çalıştıramadığınızda servis çağırdığınızda, elektrik devrelerinde problem olduğunu söyleyip bir elektrikçinin bakmasını isteyecekler. Yani bu çok basit görünen ve o işe bakmadığını düşündüren durumlarda bile elektrik konusunda bilgili kişilere ihtiyaç duyarız. Eski bir eviniz varsa ve bunu yenilemek istiyorsanız bunu sadece evin duvarları veya evdeki eşyalar olarak düşünmemeniz gerekir. Eski evlerde elektrik tesisatı çok kaliteli ve iyi değildir. Bu yüzden anlaştığınız bir elektrikçi tesisat döşeme işinizi yeniden yapmak zorundadır.

Evimin elektrik tesisatının iyi olup olmadığını nasıl anlarım?

Bunu anlamanın birkaç yolu vardır. Mesela; evinizde yaptığınız en ufak bir elektrik tüketimini arttırma hareketinde şartel atıyorsa, cihazlarınız çok yavaş şarj oluyorsa, lamba gibi elektriğe direkt bağlı araçlardan ses geliyorsa ve en önemlisi eviniz çok eskiyse mutlaka evinizin elektrik sistemini denetim ve gerekirse de bakımdan geçiriniz. Aynı zamanda elektrik tesisatının iyi olmadığı yerlerde elektrik faturası çevreye göre çok yüksek gelir. Çünkü, sistem sizin kullandığınız enerjiyi karşılamak için daha fazla çalışır ve akım yönlendirmeye uğraşır.

Elektrik sisteminin bakıma ihtiyacı olur mu?

Öylesine durup dururken ben bir şuna baktırayım demelik bir bakımdan bahsetmesek de, evet elektrik sistemi de bakıma ihtiyaç duyar. Çünkü, elektrik taşıyan kabloların içinde bu akımı sağlaması için konulmuş bakır, demir gibi maddelerden yapılmış teller bulunmaktadır. Bunlar iyi iletkenlerdir. Bu yüzden de herhangi bir kaçak olmaması için çevreleri iletken olmayan plastik gibi maddelerle kaplanmıştır. İçerideki teller de dışarıdaki plastikler de zamanla aşınabilir, kopabilir veya başka türlü problemlerle karşı karşıya kalabilirler. Bu kablolarda bir problemin şekillenmesi de elektrik akımında kaçağa neden olur. Bu kaçaklar bazen sadece sigortanın atması ile sonuçlanırken bazen daha tehlikeli hal alıp; patlama, yangın gibi hayati risk oluşturan eylemlere dönüşür.

Siverek Elektrikçi Ustası | Elektrik Malzemeleri

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: Elektrikçi Ustası | Elektrik Malzemeleri

Telefon

: +90 (542) 312 40 76

Fax

: +90 (542) 312 40 76

Cep Telefonu

: +90 (542) 312 40 76

Cep Telefonu 2

: +90 (542) 312 40 76

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!