Viranşehir Elektrikçi Ustası | Elektrik Malzemeleri

Günümüz dünyasında elektrik yaşamın vazgeçilmez bir parçasıdır. Hemen hemen kullandığımız teknolojik olan her şey elektrik olmadan bir hiçtir. Bunun yanı sıra aydınlatma, ısıtma vb. durumlar içinde elektrik olmazsa olmazıdır insanoğlunun. Örneğin bir bina daha yapım aşamasındayken o binaya ısıtma, aydınlatma ve teknolojik aletleri kullanabilmek için elektrik tadilatı yapılır. Bunu yapan kişiler ise genelde elektrikçi ustalarıdır. Zamanla binalardaki kurulu olan sistemin elektrik onarımı da bu ustalar tarafından yapılmaktadır. İnsanların evde arızalanan makineleri için elektrik tamircisi çağırmasının gerektiğini biliyoruz. Genelde insanlar evlerine en yakın elektrikçiyi aramayı düşünürler. Aslında yapmaları gereken ise işinin uzmanı olan elektrikçileri araştırıp bulmak olmalıdır. Bir başka konumuz olan elektrik pano kurulumu da işinde uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Aksi takdirde binanızın elektriğinde kaçak olabilir bu durumda büyük yangınlara yol açabilir. Görevlendirilen uzman kişilerin apartmanda kaç ailenin yer aldığını ve kaç prizin bulunduğunu hesaplayarak bir pano planı oluşturması gerekmektedir. Elektrik panolarının bakımı ise yine uzman kişiler tarafından gerekli önlemler alınarak yapılmaktadır. Örneğin gerekli uyarı levhalarının yerleştirilmesi, emniyet ve güvenlik önlemlerinin alınması, elektrik gerilimine uygun eldiven giymek ve dışarıdan gelebilecek hayvan vb. canlıların girmesine engel olmak için önemler alınmalı. Daha sonrasında iş güvenliği gereklilikleri yerine getirildikten sonra bakım yapılacak panonun elektriğinin kesilmesi gerekir. Fakat bu elektrik kesme işlemini yapmadan önce yetkili kişilere haber verilmesi gerekmektedir.

Elektrik Panoları Nedir?

Elektrik panosu, elektriğin binada bulunan sistemlere dağıtımını yapan ve şalt malzemeleriyle birlikte kabloların bir arada bulunduğu yere verilen addır. Bu panoların içerisinde merkezi kesiciler, sigortalar, merdiven otomatiği, zil trafosu ve elektrik sayaçları mevcuttur. Bu panoların elektriğin dağıtılması konusunda başrol oynadığını söyleyebiliriz. İşinde uzman olan kişiler tarafından yapılmalıdır. Aksi takdirde büyük facialara yol açılabilir.

Elektrik Bakımı Nasıl Yapılır?

İnsanların en çok kullandığı ve en ihtiyaç duyduğu şeylerin başında gelen elektrik de bakıma ihtiyaç duymaktadır. Uzman kişiler tarafından yapılan bu bakım;

-Panonun enerjisi kesilir ve yük şalterleri açılır.

-Ana giriş şalteri değeri ve kablo kesiti uzmanlardaki raporlara işlenir.

-Giriş gerilimini kontrol ettikten sonra ulaşılan değerler forma eklenir.

-Test cihazı ile kontrol sağlanır.

-Cihazların sıkılık kontrolleri gerçekleştirilir.

Ve son olarak kimyasal temizleyiciler ile birlikte bakımı gerçekleştirilir.

Viranşehir Elektrikçi Ustası | Elektrik Malzemeleri

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: Elektrikçi Ustası | Elektrik Malzemeleri

Telefon

: +90 (542) 312 40 76

Fax

: +90 (542) 312 40 76

Cep Telefonu

: +90 (542) 312 40 76

Cep Telefonu 2

: +90 (542) 312 40 76

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!