Akçakale Fitness | En iyi Spor Salonları

Fitnessin kelime anlamı sağlıklı ve formda olmaktır. Temelde kasların tek tek aletli ya da aletsiz çalıştırılmasıyla sıkılaştırılması ve güçlendirilmesi amaçlanan, bir çok egzersiz ile gerçekleştirilen bir spordur. Bu nedenden dolayı bütün sporların temelini teşkil etmektedir. Çünkü her spor dalında vücutta ağırlıklı kullanılan kas grupları vardır ve bu kas gruplarına kondisyon kazandırılması için fitness egzersizlerine başvurulur. Fakat günümüzde fitness yapabilmek için spor salonlarına gitmek artık bizim için lükstür. Spor salonu fiyatları aylık olarak düşünüldüğünde iyice artmış bulunmakta. Özellikle tek başımıza spor yapmayı bilmiyorsak bir uzmana ihtiyacımız varsa Koç destekli spor salonlarını tercih ediyoruz ve bu fiyatı otomatikman etkiliyor.  Bu spor salonlarının tam donanımlı olanları da bütçemizi biraz zorlayabilir. Örneğin spor salonunun içinde bulunan spa merkezi, vitamin barlı çaresi bulunan spor salonları, havuzlu fitness spor salonları, hamamlı spor salonları bizlere bütçemizin çok üstünde bir fiyat verecektir. Sadece zayıflamak ve kas yapmak değilde sağlıklı olmak için gidiyorsak spor salonlarına diyet destekli spor salonlarını da tercih edebiliriz. Ancak bu tarzda hizmet veren spor salonları da bütçemizi biraz zorlayacaktır. Bunun yanında spor salonlarına üşendiğimiz için gitmekten kaçınıyoruz ama gitmemiz gerekiyorsa evlerimize en yakın spor salonlarını tercih edebiliriz. Bu spor salonlarına gitmeden önce İnternet üzerinden fiyat bilgilendirmesi alamasakta internet üzerinden bulduğumuz spor salonları telefon numaralarını tuşlayarak bir fiyat bilgilendirmesi alabiliriz. Tabii en sağlıklısı yerinde gidip spor salonunu görmek ve fikir edinmek olacaktır. Biraz araştırmadan ve bulduğumuz spor salonlarının yorumlarından sonra uygun fiyatlı spor salonlarına ulaşabilmek mümkündür. Bu bağlamda fitnessın faydalarından da biraz bahsedecek olursak, uzun yıllar fitness sporu yapanların kanser ve kalp krizine yakalanma riski düşük olduğu gibi vücudun yüksek oranda kalori yakması sağladığından şeker hastaları için de faydalıdır. İnsan psikolojisine etki eden endorfin, östrojen veya testesteron hormonlarının salgılanmasını sağlayarak kişinin kendisini daha iyi hissetmesini sağlar. Aerobik egzersizlerle kalp ve damar sistemini güçlendirirken, anaerobik egzersizlerle kas, bağ dokusu, tendonlar ve eklemlerin güçlenmesi sağlanır. Zihinsel olarakta daha sağlıklı ve hızlı karar vermeyi sağlar. Formda olan kişinin özgüveni artar ve sağlıklı bir uyku düzenine sahip olur.

Fitness yaparken Dikkat edilmesi gereken konular nelerdir?

Özellikle bu spora yeni başlayan kişiler uygun kıyafet ve uzman eğitmen eşliğinde antrenmanlara başlamalı, herhangi bir sakatlık riski oluşmaması için antrenman öncesi streching hareketleriyle adalenin ısınması sağlanmalı ve ağırlık egzersizilerinde de hareket disiplinine dikkat edilmelidir.

Fitness club ne demek?

Spor salonu ile karıştırılsa da Fitness club çok daha geniş hizmetleri kapsayan; sağlıklı yaşam için gerekli olan hizmetlerin sunulduğu bir kompleks olarak düşünülebilir. Belli bir spor dalanında uzmanlaşan kişilerden, sağlığını iyileştirmek için egzersizlere başlayanlara kadar geniş bir hedef kitlesine hitap eder.

Akçakale Fitness | En iyi Spor Salonları

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: Fitness | En iyi Spor Salonları

Telefon

: +90 (532) 264-3822

Fax

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu 2

: +90 (532) 264-3822

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!