Harran Hafriyat | Yıkım Kırım Nakliye Firmaları

Türkiye fay hattında bulunan bir deprem ülkesidir. Fay jeolojik olarak yerkürede bulunan plaka adı verilen yeryüzünün birbirine geçmesini sağlayan aralarında belirli mesafeler bulunan doğal oluşumlardır. Bu oluşumlar zamanla enerjilerini toplayarak birbirlerine çarpmakta ve deprem neleri ortaya çıkarmaktadır. Bu nedenle zaman zaman deprem olmaktadır ve binalar dayanıklı olmadığından dolayı yıkılabilmektedir. Deprem sonrası yıkılan binalar ortamdan kaldırılarak yerine daha sağlam binalar veya deprem riski taşıyorsa hala yıkılmayacak türden parklar inşa edilerek değerlendirilir. Yıkılan bina yıkımdan sonraki pisliğine moloz denir. Bu molozlar harfiyat kamyonları ile nakliye edilerek moloz atımı gerçekleştirilir. Nazar doğa da kaybolmadığı için çevresel kirliliği neden olmaktadırlar. Jeolojik olarak eskilere dayanan ülkemiz birçok medeniyeti bir arada bulunduğundan dolayı yeraltı şehirleri bulunmaktadır. Harfiyat derin kazı işleri bu işlemlerde ön planda bulunarak çıkan pisliği başka bir yere taşımada görev alırlar. Ayrıca Hollanda gibi ülkelerde ülkeyi genişletmek için deniz doldurulmalıdır. Aynen bu işlemi yapan Hollandalılar dolgu işleri grup kurarak dolgu yapılmaya müsait yerleri tespit ederek alan genişletme çalışmaları sürdürmektedirler. Bu işlemler sonrasında birçok malzeme taşıması gerekmektedir. Hafriyat makineleri burada devreye girerek gerekli malzeme taşınması çıkarılan pisliğin pislik dökülen yere götürmesin de büyük rol oynar. Yeni bir bina yapılacak iken binanın temelinde kullanılan malzemelerin artıkları bir daha kullanılmadığından dolayı bina temel harfiyat olarak alınarak geri dönüşüme gönderilmektedir.

Binanız dan çıkan molozlar için ne yapılmalıdır?

Öncelikle bu namazlara taşıyan firmalara haber verilmeli ve molozların tartılma işlemleri yaparak ödemeniz gereken miktar ile taşıtabilirsiniz. Bunun haricinde belediyelerde bu işi yapabilmektedirler. İşlemler için öncelikle keneleri hattına ulaşarak bilgi alabilir ve gerekli belgeler ile birlikte başvuru yapabilirsiniz. Başvuru sonrasında gerekli incelemeler ile size geri dönüş sağlanmaktadır.

Çıkan moloz geri dönüşüme götürülebilir mi?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte geri dönüşebilen veya dönüşemeyen malzemeleri dönüştürebilen makineleri icat edilmiştir. İçerisinde Demir bulunan horozlar ve eritilerek ortaya çıkabilecek değerli metaller geri dönüşüm yardımı ile çıkarılıp tekrar piyasaya sürülebilir ve getir sağlanabilir. Bu konu için detaylı bir araştırma yaparak firmalara göz atabilirsiniz

Harran Hafriyat | Yıkım Kırım Nakliye Firmaları

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: Hafriyat | Yıkım Kırım Nakliye Firmaları

Telefon

: +90 (532) 264-3822

Fax

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu 2

: +90 (532) 264-3822

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!