Bozova Oto Ekspertiz | Araç Muayene Servisi

Araç almak istediğinizde en önemli şey temizliğidir. Temiz bir aracın alıcısı daha yüksektir. Hiç kimse kontrollerden geçmemiş ya da hor kullanılmış bir araca çalışıp emek vererek biriktirdiği parayı kolay kolay vermek istemez. Bu yüzden aracın temiz olması çok önemli bir faktördür. Henüz araç hakkında bilginiz çok yoksa donanımlı bir deneyiminiz yoksa temizlik konusunda yanılabilir hatta belki kandırılabilirsiniz. Bu yüzden daha iyi anlamak için bir oto ekspertiz işleminden geçmesi gerekir. Oto ekspertiz firmalarını araştırabilir yakınlarınızdan önerilerde bulunmasını rica edebilirsiniz. Peki nedir bu ekspertiz? Uzman bir ekibin sizin alacağınız araç hakkında belirli testler yapması ve fiyatlandırma da gerçekten hak ettiği ücretin ne olduğunu size sunmaları onların görevidir. Bu testlerden birkaç tanesinden bahsedelim. Öncelikle en önemli testlerden birisi olan boya kaporta testi satın alacağınız otomobil için cebinizi yanlış bilgilendirmelerden koruyacaktır. Bir araç çok kaza yaptıysa, park ederken bir yerlere aracın boyasını kaldıracak derecede sürttüyse ya da sürekli mahallenizde yaramaz çocukların zararına uğruyor ise çok fazla boya bakımı gerçekleşir. Boya kaporta testi için elektronik bir cihaz mevcut. Aracın neresinde boya olduğunu gerek dışında gerek içinde parçalarda küçük boyalar mı yoksa tamamen mi boyandığına dair belirli testler yapar ve ortaya çıkarır. Bu şekilde aracın içindeki herhangi bir parçanın orijinal olup olmadığı da ortaya çıkmış olur. Bu şekilde oto rapor için bir sonuç çıkarılır. Bir diğer en önemli testlerden birisi olan motor performans testi ise otomobillerin motor gücünü ve torkunun en küçük ayrıntısına kadar ölçülmesine denir. Yapılan bu test motorun ne kadar gücünün kaldığını ne kadar bir süre daha birlikte yol alacağınızı gösterir. Otomobillerin en çok arızalandığı yer olan motor aksamı değişimi veya onarımı en yüksek olan kısımdır. Bu yüzden bir araç aldığınızda mutlaka bir ekspertizin görmesi gerekir. Aksi takdir de yanlış bir ücretlendirme ile karşılaşabilir çok fazla para harcamış olabilirsiniz. Bir araç alırken muhakkak ekspertiz göreceğinden oto ekspertiz fiyatlarını da bilmek de fayda var. Yaptıracağınız testlere göre değişen bir ücretlendirmesi vardır. Emin olduğunuz parçalar var ise standart paketler sıfırdan bir bakım olacaksa daha profesyonel bakım tercih etmelisiniz.

Oto ekspertiz işlemleri yalnızca ikinci el araçlara mı yapılır?

Genel olarak ikinci el otomobiller için kullanılan profesyonel testlerdir fakat son zamanlarda sıfır bir araç için de bu testlerin yapılmasında artış gözlemlenmekte. Bu gibi durumlarda daha çok boya kaporta testi uygulanıyor. İnsanların en çok merak ettiği durum bu oluyor. Birkaç kilometre yapmış bazı araçlar sıfır diye satılabiliyor bu yüzden biraz da kullanıldığına dair bir izlenim alırsanız da mutlaka standart bir bakım yapılmalı.

Oto ekspertizde çalıntı araç alıp almadığımı öğrenebilir miyim?

Yeni araç alırken dikkat etmemiz gereken birçok husus vardır. Bu hususların en çok baş ağrıtabilecek, para kaybettirecek olanı aracınızın çalıntı araç çıkmasıdır. Oto ekspertizlerde aracınızla ilgili kontroller yapılıyorken şasi numaranız, ruhsat bilgileriniz ve diğer araç ile belgeler arasındaki kontrol edilecek veriler ile internet üzerinden trafik cezası veya HGS borç durumları gibi kontroller de yardım almanız aracınızla ilgili bu büyük sorunun da başlamadan sonlanmasını adli işlemler ile durumdan kurtulmanızı sağlayacaktır.

Bozova Oto Ekspertiz | Araç Muayene Servisi

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: Oto Ekspertiz | Araç Muayene Servisi

Telefon

: +90 (532) 264-3822

Fax

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu 2

: +90 (532) 264-3822

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!