Birecik Oto Far Tamir | Far Temizleme

Arabası olan insanlar arabalarına çocuğu gibi bakıp, gözünden bile sakınırlar. Çünkü bir araba almak onlar için bir başarıdır ve aynı zamanda bir sorun olduğu zaman tamir etmek çok pahalıya mal olmaktadır. Arabaların önemli birçok sistemi vardır ama bunlar içinde en önemlilerinden birisi de far sistemidir. Çünkü farlar, hem trafik kuralları gereğince sağlam olmak zorundadır hem de park etme, siste ilerleme ve geceleri seyahat ederken önümüzü görmemiz açısından çok önemlidir. Bu nedenle farlarda oluşan en ufak problemlerde bunları tamir ettirmemiz gerekmektedir. Araçta en çok kullanılan bu elektrik sistemi aynı zamanda da en çok hasara uğrayan kısımdır. En ufak bir darbede anında tuzla buz oldukları için far camı tamiri işlemine ihtiyaçları olmaktadır. Bazen komple değiştirmek yerine kırık far tamir etme işleminin de yapılması yeterli olmaktadır. Tabi, hasar alan farınızın hasar derecesi ve problemin bulunduğu yere göre değişecek ve tamir edilecek noktası da değişmektedir. Bu farlar ampul ve led gibi aydınlatma sistemleri kullanılarak çalışmaktadır. Bunların arızalanması durumunda ampul ya da led far tamiri yapılması gerekmektedir.  Bu kırılma veya hasar alma problemleri dışında, farların oldukları yer bir camla kapalı olduğu için zamanla bu cam kirlenmektedir. Bu kir temizlenmediği takdirde yeterli ışık saçılımı olmayacağından yolu görme seviyeniz düşecektir. Aynı zamanda bu toz zamanla içinde bulunan aydınlatma sistemine de zarar verecektir.

Far tamiri ne kadara yapılır?

Far tamiri fiyatları çok pahalı değildir. Şu an günümüzde ortalama 110 TL ile 280 TL arasında değişmektedir. Bazı yerlerde ve aracın modeline göre bu fiyatlar daha da artabilir veya daha da azalabilir. Ama bozuk farla yolculuk yapıp kaza yapma veya trafik cezası yeme ihtimallerini almak yerine aracınızın farını tamir etmeniz daha iyi olacaktır. Hem kendinize hem de çevreye karşı sorumluluk sahibi olmak adına farlarınızda olan en ufak sorunlarda en yakın tamirciye gidip tamir işlemini yaptırınız.

Far temizleme işlemi nasıl yapılır?

Far temizleme işinin çok farklı yöntemleri bulunmaktadır. Bunların en tipik ve basit yöntemi far camlarının sökülüp içinin kloroform gibi kimyasallar ile temizlenmesidir. Bazen parlak ve dayanıklı olması için özel solüsyonlarla temizlenmektedir. Bu işlem çok uzun sürmemektedir. Bu işlemde amaç far sisteminin bakımını yapmak ve biriken toz tabakasını kaldırarak farların etki gücünü arttırmak ve sürücünün görüş mesafesini yükselterek kaza riskini azaltmaktır.

Birecik Oto Far Tamir | Far Temizleme

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: Oto Far Tamir | Far Temizleme

Telefon

: +90 (532) 264-3822

Fax

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu 2

: +90 (532) 264-3822

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!