Ceylanpınar Oto Far Tamir | Far Temizleme

Araba sürerken en önemli şeylerin başında yolu rahat görebilmek gelir. Yolu ne kadar iyi görebilirsek daha güvenli bir yolculuk gerçekleştiririz. Bu yüzden genel olarak aracın parçalarının iyi ve araç farlarının temiz ve sağlam olması aracın sürüş koşullarını daha iyi olmasını sağlar. Aracın farlarının içerisine giren tozlar araç farlarının düzenli çalışmaması veya doğru bir şekilde yolu aydınlatamaması büyük sorunlara yol açabilir. Örnek verecek olursak farların kırılması, far ışığının sönük olması ya da yanlış far takımı, yolu aydınlatmanın önüne geçen en büyük faktörlerden birisidir. Bu gibi durumlarda araç sürmek çok tehlikeli olacağı için en kısa sürede aracınızın far değişimini yaptırmanız veya farınızın camı kırıldıysa sadece far camı tamiri yaptırarak aracınızla güvenli sürüşlere devam edebilirsiniz. Bunun dışında farınızdaki merceğin belirli bir süreden sonra yansıtma işlevini yerine getiremediği durumlarda aydınlatmayı tam sağlayamayacağı için mercek değişimi yaptırmak gerekmektedir. Far sorunlardan biri de hava değişiminden oluşan fardaki ufak bir boşluktan dolayı far da oluşan buharın yolu görmenizi engellemesi ve farlarda kötü bir görüntüye yol açmasıdır. Buharlı far temizleme işlemi farınızın iç kısmının açılıp temizlenmesi veya buhara neden farınızdaki problemin çözülmesiyle temizlendikten sonra sağlıklı bir görüş ortamı oluşacaktır. Tüm bu sorunlardan herhangi biri başınıza gelmese bile düzenli olarak yılda bir detaylı far temizleme işlemini yaptırmanız sizin sağlığınızı ve aracınızın da daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmasını sağlar. Bu bakımlar aksatıldığı takdir de sadece sizin sağlığınızı değil diğer araç ve şoförlerinde hayatı için risk demek. Sizin aracınızın kırık, az veya çok yanan farı yüzünden göz kontrollerini kaybedebilir bu şekilde araçla kaza yapabilirler. Trafikte en sık rastlanan şeylerden birisi bu oluyor. Karşıdan gelen aracın direkt far ışıklarının gözü alması veya çok az olması görememe sorunundan kaynaklı kaza yapabilir ve sizi de kör noktada bırakabilir. Bu yüzden muhakkak kırık far camı tamirini yaptırıp yola bu şekilde çıkmalısınız. Far temizleme fiyatları profesyonel temizlemelerde 150-300 TL arasındadır. Değişecek far tek bir taneyse bütçe daha uygun olacaktır. Araç bakımları ciddiye alınması gereken bir husustur bu yüzden en ufak detayına kadar göz gezdirilmeli en küçük bir sorunda mutlaka çözüme gidilmeli.

Far temizleme bakımı ne zaman yaptırmalıyım?

Aracınız ile bir gece yolculuğuna çıktığınızda veya eve geç dönerken ön farlarınızı açtığınız zaman yeteri kadar verim alamayabilirsiniz. Nedenleri far da sararmalar olabilir, far yüzeyinde saydam olmasını engelleyecek lekeler veya kalıntılar mat bir görünüme neden olabilir. Üç ayda bir kontrol ettirmekte fayda var. Görüş mesafesini ayarlayamamak hem size hem de olası bir durumda yapacağınız kaza da çarpmanız nedeniyle başka canlılara zarar verebilir.

Far parlatma yöntemleri nelerdir?

Zımpara yöntemiyle far parlatmadan önce yapılması gereken şey bir zımpara yardımıyla üzerinin temizlenmesi böylelikle daha dümdüz temiz bir katman elde edilir. Daha sonra düzeltilen yüzeye parlatma işlemi uygulanır. Cila atıldıktan sonra farın daha parlak olmasını sağlanır. Diş macunu yöntemiyle, diş macunu süreceğiniz yeri temizleyin daha sonra macunu sürüp bekledikten sonra kuru bez yardımıyla silin. Daha sonra yeniden diş macunu sürüp ıslak bir bezle silip temiz yapabilirsiniz. Sirke ve karbonat yöntemiyle sadece birbirine karıştırıp far yüzeyine sürdükten sonra temizleyin bunu birkaç kere denemek daha iyi bir sonuç almanızı sağlayacaktır.

Ceylanpınar Oto Far Tamir | Far Temizleme

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: Oto Far Tamir | Far Temizleme

Telefon

: +90 (532) 264-3822

Fax

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu 2

: +90 (532) 264-3822

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!