Halfeti Oto Far Tamir | Far Temizleme

Otomobiller artık hemen hemen hepimizin hayatında olan ve önemli yere sahip araçlardır. Fakat her şey gibi otomobillerimizin de parçaları kirlenmekte ve tamire veya temizliğe ihtiyaç duymaktadır. Bundan dolayı belirli aralıklarla içini temizlediğimiz gibi veya aracımızı yıkadığımız gibi far temizleme de yapmamız gerekmektedir. Düzenli olarak bakımı yapılmayan farlar zamanla eskir, sararır, solar ve görüş mesafesinin kısalmasına sebep olabilir. Bu da hiçbirimizin istemeyeceği bir olaydır. Çünkü görüş mesafesinin kısalması demek aslında o kadar da aza indirilebilecek bir durum değildir çünkü hem sizin hem de sevdiklerinizin can güvenliğinin risk altında olması demektir. Sararmış farlarda, far ışığı berrak ve güzel bir şekilde yansıtmadığından dolayı önünüzü görmekte ve karşınızdan gelen aracın sizi görmesinde zorluk yaşanılabilir. Özellikle uzun ve gece yolculuklarında bu akıllıca bir durum olmayabilir. Anlayabileceğiniz gibi bu aksatılmaması gereken bir işlemdir. Farlarınızı kendiniz de temizleyebilirsiniz aynı zamanda bu işlemi yapan firmalar da vardır ve bu firmalardan hizmet aldığınızda daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Bu firmalar far temizleme işlemi yaptığı gibi gerektiği durumlarda far değişimi, kırık far tamiri de yapabilirler. Bazen temizlemek iyi sonuç vermeyebilir bunun için far stop iç dış değişimi gerekebilir. Fakat işinin ehli olan firmalardan hizmet almanızı öneririz. Çünkü bazı firmaların yaptığı şeyden baştan savma veya sizden daha fazla para almak olabiliyor. Bunun için detaylı bir araştırma yapmanızı öneririz.

Far Temizleme İşlemi Nasıl Yapılmalıdır?

Detaylı far temizleme incelikli bir işlemdir. Bundan dolayı profesyonel ve uzman kişiler tarafından yapılmaları daha sağlıklı olacaktır. Far temizleme işlemine başlamadan önce farın etrafına kâğıt bant çekilir. Sonrasında far ıslatılır ve zımparalama işlemine başlanır. Zımparalama işlemi çok fazla kuvvet uygulamadan fara zarar vermeyecek şekilde yapılmalıdır. Bu işlem bittikten sonra far yıkanır eğer temizleme işlemi istenildiği gibiyse durulanıp kapatılır.

Far Zımparalama İşlemi Ne İşe Yarar?

Far zımparalama işlemi farda yer alan çiziklerin ortadan kaldırılmasında son derece işlevseldir. Zımparalama işlemi sırasında çiziklerden bazıları ortadan kalkmadıysa zımparanın ucu hafifçe ıslatılmalıdır. Zımparalama işlemi farın üzeri dümdüz bir hale gelene kadar sürdürülmelidir. Zımparalama işlemi tamamlandıktan sonra farın yüzeyi güzelce temizlenmelidir. Bu aşamadan sonra zımpara ile olan işlem sona ermektedir.

Halfeti Oto Far Tamir | Far Temizleme

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: Oto Far Tamir | Far Temizleme

Telefon

: +90 (532) 264-3822

Fax

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu 2

: +90 (532) 264-3822

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!