Şanlıurfa Hurdacı | Geri Dönüşüm Firmaları

Ülkemizde yüzyıllarıdır süregelen hurdacılık geleneği vardır. Bunlar, evlerde kullanılmayan veya bozulan eşyaları kilogram başına satın almaktadır. Hurda kelimesinin anlamı, kullanılmayan veya kullanılamayacak duruma gelmiş eşyalardır. Genel olarak metal eşyaların alımını yaparlar. Aldıkları bu eşyaları hurda alım yapan firmalara satarak kendi geçimlerini sağlarlar. Bu sayede para kazanan insanlar, eski eşyaları alırken karşılığında leğen, mandal gibi eşyalar verir veya nakit para verirler. Ancak bunlar çok para etmemektedir. Mesela bir çamaşır makinesi en fazla 10 veya 15 TL edecektir. Hurdacılar da bunu hurda alanlara bir miktar kar sağlayacak şekilde satarlar. Bu sayede hem insanlar gelir sahibi olur hem de kullanılmayan ürünlerin metal parçaları eritilerek yeni ürünlerde kullanılacak metal üretimi sağlanır. 2000 yılının başlarında olan çocuklar, etraftan metal ve cam parçalı ürünler toplayıp bunları buldukları her hurdacıya satarak kendilerine abur cubur alırlardı. Bu sayede çocuklar birbiri ile olan arkadaşlık bağını güçlendirirdi. Aynı zamanda da etrafta bulunan geri dönüşümü yapılabilecek olan ürünlerin tekrar kullanılıp doğada çöp olarak kalmamasını ve bu ürünler sayesinde daha fazla ham madde elde edilmesini sağlarlardı. Alınan ürünlerin çok fazla para etmemesi ve insanların da sattıkları kişiden daha fazla para talep etmesi, onların daha az kazanmalarına neden olmuştur. Birçok filme konu olan bu insanlar, gerçek hayatta anlatılan ve düşünülenden daha zor bir yaşam sürdürmektedirler.

Hurdacı olmanın kuralı var mı?

Herhangi bir kuralı veya izin alınması gereken bir durum yok. Sadece topladıklarınızı satın alacak bir firma bulmanız gerekir. Aksi takdirde elinizde bir sürü kullanılmayan eşya bulunur ve cebinizden bunları almak için sürekli para çıkar. Ne kadar çok ürün toplar ve bu ürünler ne kadar ağır olurlarsa sizin de kazancınız o kadar artar. Bazı kişiler o bölge ile kendi ilgilendiği için ve çalışanlarla anlaştığı için sizin de o bölgede bu işi yapmanız konusunda olay çıkartabilirler. Bu yüzden firmalarla konuşarak onların size vermiş olduğu işi yaparsanız daha iyi olacaktır.

Hurdacılar aldıkları ürünü ne yapar?

Alınan ve toplanan ürünler hurda alım şirketlerine satılır. Bu şirketler bazen bunları geri dönüştürerek para kazanır. Bazen de alınan cihazların parçalarını satarak ya da kendileri o ürünleri geri dönüştürerek para kazanırlar. Sattıkları tek yerler buralar değildir. Durumu çok kötü olmayan beyaz eşya, bilgisayar gibi teknolojik cihazları ikinci el dükkanlarına satarak da para kazanmaları mümkün oluyor.

Şanlıurfa Hurdacı | Geri Dönüşüm Firmaları

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: Hurdacı | Geri Dönüşüm Firmaları

Telefon

: +90 (532) 264-3822

Fax

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu 2

: +90 (532) 264-3822

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!