Akçakale Hurdacı | Geri Dönüşüm Firmaları

İnsanların hatıra veya sevdikleri bir ürün diye diye sakladığı birçok şey vardır. Aradan geçen yıllar sonucunda artık bir şey koyacak yerleri kalmadığını fark etmeleri üzerine, bu ürünleri satarak üç beş kuruş para elde etmeye çalışırlar. Bazı ürünler hala para ederken veya değer kazanırken, bazı ürünler için hurda tabiri kullanılır. Bu ürünler, artık hiçbir işlevi kalmamış veya kullanılamaz halde olanlardır. İşte bunların alım işlemini de hurdacılar yapmaktadır. Sizden düşük bir meblağ karşılığında bunları satın alarak sizin bunları çöpe atmanıza engel olurlar. Tabi sadece alınan bunlar değildir. Diyelim ki evinizdeki pencereleri veya kapıları değiştirdiniz. Eski ürünleri direkt çöpe atmak yerine hurdacıya satabilirsiniz. Yalnız onlarda satım yaparken çok yüksek miktarlarda para istememelisiniz. Çünkü onlar sizden ürünün çeşidine ve kilosuna göre 3-5 TL ye satın alırlar. Kendileri de 3-5 TL kâr payı koyacak şekilde hurda alım yapan şirketlere satarlar. Yani sizin verdiğiniz bir üründen, size ödediği ücret kadar kazanır bazen o kadar bile kazanamazlar. Bu kişilerin de bir patronu vardır. Yani bu kişiler direkt olarak gidip de firmalara ellerinde bulunan ürünü satmazlar. Toptan hurda alımı yapan kişilere gidip o an topladıkları ürünü satarlar. Daha sonrasında ise bu kişiler firmalarla görüşerek elindeki ürünleri onlara satmaktadırlar. Bazı ürünler hala kullanılabilir durumda olduğu için insanlar bazen bunları kendilerine alır bazen de ikinci el dükkanlarına satarak bir miktar daha fazla para kazanmaya çalışırlar.

Hangi ürünleri hurdacıya verebilirim?

Genellikle geri dönüştürülebilir kısmına giren her ürünü alırlar. Plastik veya kumaş gibi içeriklere sahip olan ürünleri almazlar. Çünkü bunların geri dönüştürülebilir bir noktası yoktur. Bunlar dışında en çok para eden ve talep gören bakır hurda çeşitleridir. Çünkü bakır hemen hemen her sektörde kullanılan ve pahalı olan bir elementtir. Metal ürünler, eski teknolojik cihazlar da en çok para edenlerdir.

Firmalar bu ürünleri ne yapar?

Bu sektörün amacı da daha az maliyetle ürün hazırlaması yapmaktadır. Yani insanlardan atık olarak gördükleri ürünleri alıp, onları ayırıp ve onları revize edip ortaya ham madde çıkarmaktır. Bazı firmalar bu ürettikleri ham maddeleri satarlar. Bazıları ise sadece bulunan tüm eski eşyaları alır ve firmaların istediği kategoride bulunan ürünleri onlara satarlar. Bu sayede birçok kişi para kazanır ve dünyada bulunan atıkların sayısı azaltılarak ham madde üretiminde tasarruf edilmek amaçlanır.

Akçakale Hurdacı | Geri Dönüşüm Firmaları

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: Hurdacı | Geri Dönüşüm Firmaları

Telefon

: +90 (532) 264-3822

Fax

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu 2

: +90 (532) 264-3822

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!