Birecik Hurdacı | Geri Dönüşüm Firmaları

Çocukluğumuzdan beri kulaklarımızın seslerine aşina olduğu hurdacılar ve hurda arabaları. Hurdacı mesleği günümüzde ve ülkemizde oldukça yaygın bir meslektir. Kasalı araçla şehrin her yerini sokak, cadde demeden gezen kar kış bilmeyen ve karnını doyurabilmek için toplayıcılık yapan insanların mesleğidir. İsteyen herkes hurdacı olabilir. Hurdacılar hurdacılığa ufak ufak başlarlar amaçları eski demirleri toplamak ve bundan gelir elde etmektir. Mahalle mahalle gezip topladıkları demirler için size para öderler. Eski bir çamaşır makinesi ya da buz dolabı sizin için değerini kaybetse de onlar için hala çok değerlidirler. Para kazanırken para kazandırırlar. Çocukken bir çoğumuz para kazanabilmek adına bu demirleri kendimiz toplayıp para karşılığında hurdacılara satmışızdır. Bizim ufak girişimimiz bir iki kez olup biterken onlar işleri büyütüp büyük kasalı araçlarla hurda toplayarak işlerini daha da büyütürler. Topladıkları hurdalar sayesinde toptan hurda alım yapan yerlerden topladıkları hurdanın ağırlığına göre para alırlar. Hurdayı satın alırken verdikleri paranın daha fazlasını alarak kar ederler.  Toplumumuzda dış görünüşleri ve işleri sebebi ile pek hoş karşılanmaz hurdacılık ama ne yazık ki herkes aynı şartlarda gelmiyor bu dünyaya kimimiz varlık içine doğarken kimimiz ısınmak için bir battaniye bile bulamayacağımı kadar kötü imkanların içine doğuyor. Bu yüzden her meslek kutsaldır. Bu meslekte hakkıyla yapılan ekmek davası için çekilen çok meşakkatli ve onurlu bir meslektir. Çoğu zaman çocukluktan başlayan bir meslektir. Çocuklarını okutamayan ailelerin çocuklarının da aynı mesleği yapması olağandır. Bu meslek katkıları sebebi ile desteklenen bir meslektir.

Hurdacıların topladığı hurdalara ne olur?

Hurdacılar şehrin çeşitli yerlerinden topladıkları hurdaları tek seferde yüklü miktarda para alabilmek için biriktirirler, biriktirdikleri bu hurdaları hurda alım şirketleri ile anlaşan kişilere teslim ederler daha sonrasında bu hurdalar kullanıp kullanılmayacağı tespit edilip geri dönüşüme kazandırırlar ve ham madde olarak tekrar kullanabilmemiz sağlanır. Geri dönüşüme kattıkları sebebi ile de yine desteklenen mesleklerden biridir.

Herkes hurdacı olabilir mi?

Hurdacılık mesleği yani eski ve kullanılabilir ya da kullanılamaz durumda olan eskilerin toplayıp ilgili mercilere para karşılığında satılıp bundan gelir elde edilen bir meslektir. Günümüz de işsizliğinde arttığı, işlerin çoğunu makinelerin yaptığını düşünürsek biz insanlara yapacak pek bir işete kalmayabiliyor. Böyle bir durumda gelir ya da ek gelir elde edebilmek için hurdacılık yapılabilir ve evet bunu herkes yapabilir araç kullanılacaksa da mutlaka ehliyet olmalıdır. Hurdacılar aynı zamanda geri dönüşüme de katkı sağlar demiştik bu sebep ile de yine herkes çevreyi korumak adına hurdacılık yapabilir.

Birecik Hurdacı | Geri Dönüşüm Firmaları

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: Hurdacı | Geri Dönüşüm Firmaları

Telefon

: +90 (532) 264-3822

Fax

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu 2

: +90 (532) 264-3822

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!