Siverek Hurdacı | Geri Dönüşüm Firmaları

Hurda eşyalar artık kullanmamızı mümkün olmadığı, bizim için işlevini yitirmiş değersiz olan malzemelerdir. Hurdacılar gerekli işlemler sonrasında ayrıştırılması gereken malzeme ve materyalleri ayrıştırarak geri dönüşüme katkı sağlarlar. Bu geri dönüşüm işlemlerinde Hurdacı kullanmakta olmadığınız eşyaları ağırlığı çoğunlukla hangi maddeden oluşuyor ise onun fiyatlandırmasıyla sizden alır, toplu olarak benzer maddelere sahip olan materyallerle birlikte geri dönüşüm için depolar ve ayrıştırır. Dünyamızda değerli metaller kısıtlıdır. Bu metallerin birçoğunu özenle saklarız ama bazıları bizim için değerli değildir. Hurdalar birçok değişik maddeden oluşabilir. Örneğin bir bilgisayar hurdası da alüminyum, plastik, demir, bakır gibi maddeler bulunmaktadır. Bu tip hurdalar ayrıştırma işlemi görürler. Maddelerin bir çoğu ayrıştırılıp geri dönüşüme kazandırılır. Dönüşümü sağlanamayan çok düşük miktarda madde vardır. Hurdacılık sektörü hem ülkemiz için hem de dünya çapında büyük bir öneme sahiptir. Bu sektörde çalışan kişilerin küçük büyük demeden bir çok firmaya geri dönüşüm adına büyük katkılar sağlamaktadır. Aynı zamanda doğayı zararlı maddeler ile kirletmek yerine onların tekrar değerlendirmesini sağlayarak dünya üzerindeki yaşamı daha uzun kılmayı sağlamaktadırlar. Hurda alım satım yapan firmalar bu işlemleri gerçekleştirebilmek için geniş bir arazide bulunan sahaya sahip olmanın yanında bu işe uygun kamyon, kepçe, dorse gibi taşıma ve parçalama işlemleri için bu tip araçlara ihtiyaç duyarlar. Ayrıştırılan maddeler sahada belirli noktalara ayrılarak toptan olarak satımı gerçekleşene kadar bekleyip geri dönüştürerek kullanılacağı fabrika için satın alınmayı beklerler. Hurda alanlar seyyar olarak gezen ve hurda toplayan çalışanlardan başlayarak, sanayi bölgelerinde seyyar gezen çalışanların topladıkları hurdaları kamyonlar ve tırlarla transfer eden bölgesel hurda firmalarından sonra şehirler arası toptan olarak hurdaları alınıp ayrıştırıldığı alanlara ulaşmakta ve daha sonrada ayrıştırmış hurdaları cinsine göre farklı ihtiyaçlara hizmet edeceği ve ham madde olarak kullanılacağı fabrikalara teslim edilmektedir. Hurdaların diğer günlük atıklarımızdan ayrıştırılması normal atıkların ulaştığı günümüzdeki istasyonlarda pil ve akü gibi doğaya zararlı olan maddelerin doğaya karışmasını engellemektedir. Hurda olarak alınmasıyla çevremiz için zararlı olan maddeleri doğamızdan uzak tutulmasını sağlarlar.

Verilecek hurdaların fiyatları nasıl hesaplanır?

Hurda olarak toplanan ve ayrıştırıldıktan sonra elde edilen maddelerin dünya genelindeki talebine göre ve o maddenin işlenme zorluğuna bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Aynı zamanda maddenin lojistiği ve ekonomik bağlamda kullanılan döviz cinsinin, yerel piyasanın döviz cinsine olan etkisiyle maddenin birim fiyatı belirlenmektedir. Maddenin hurdadan gelirken oluştuğu durumlardan dolayı maddenin kalitesi, karışık olup olmadığı gibi etkenler de fiyatlandırma da etkin rol oynamaktadır.

İnşaat molozu da hurdadan sayılır mı?

Hurdacılığın temelinde geri dönüşüm yatmaktadır. Eğer bir maddenin geri dönüştürülmesi mümkün ise yani madde tekrar kullanışlı hale gelip değer görecek ise inşaat molozu da hurdadan sayılmaktadır. İnşaat molozu, yapısına göre işlemlerden geçerek fabrikaların inşaat sektöründe kullandığı ham maddelerde rol oynamaktadır. Bu şekilde inşaat molozu da tekrar inşa edilen yapılarda tuğla, briket, harç malzemesi gibi ürünlere dönüştürülerek kullanıma sunulurlar.

Siverek Hurdacı | Geri Dönüşüm Firmaları

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: Hurdacı | Geri Dönüşüm Firmaları

Telefon

: +90 (532) 264-3822

Fax

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu 2

: +90 (532) 264-3822

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!