Viranşehir Çilingir Anahtarcı | Acil Servis

Çok acil bir şekilde evden çıktığımızda ya da önemli bir iş için acele etmemiz gerekirken evden çıkarken bazı şeyleri unuturuz. Bunların başında ilk olarak anahtarlar gelir. İçerde de kimse olmayınca otomatikman dışarıda kalmış oluyoruz. Hele bir de anahtarı kapının üstünde unutmuşsak hepten işimiz yaş demektir. Ya yan taraftaki komşuların balkonundan içeri girmeye çalışırız ya da kredi kartı tarzı şeylerle kapıyı açmaya çalışırız. Eğer yan tarafımızda bir apartman yoksa ve kartla da açamasak kapıyı mecburi olarak çilingir çağırırız. Çilingirler genelde 7/24 olarak çalışır. Çünkü her daim insanlar anahtarlarını unutabilirler. Çilingirlerin her ne kadar dükkanları olsa da çoğu internet üzerinde çalışırlar. Evimize en yakın çilingir numarasını çok rahat bir şekilde internet üzerinden bulabiliriz. Sadece çilingir esnafının bulunduğu siteler bile var. Bu sitelerde çilingir fiyatları daha da ucuzdur. Anahtarlarla ilgili bir diğer sorunumuz da yeni bir eve taşındığımızda ya da evlendiğimizde eşimize veya ev arkadaşımıza anahtar çoğaltma işlemidir. Hele bir de evdeki kişilerin hepsi de çalışıyorsa daha da sıkıntılıdır. Çünkü genelde mesai saatleri dışında dükkanlarını kapatırlar anahtarcılar. Çalışan insanlar da genelde yetişemezler anahtarcılara. Sayıları çok fazla olmasa da bazı yerlerde gece anahtarcıları vardır. Bunlar hem çilingirlik mesleğini hem de anahtar çoğaltma işlemlerini gece geç saatlere kadar yaparlar. Gece çilingircilerinin ücret tarifesi diğerlerine göre bir tık daha fazladır.

Çilingirlik mesleği yok olmaya mahkum bir meslek midir?

Çilingirlik mesleği ilerleyen önümüzdeki zamanlara kadar devam eden bir meslek olarak devam edecek gibi duruyor. Çünkü kapılar hayatımızdan çıkmayana kadar çilingirlik mesleği de hayatımızdan çıkmaz.

Çilingirlerin açtığı kapılarda çok büyük hasarlar meydana gelir mi?

İnsanlar anahtarlarını evde unutup sokakta kalınca çilingire gitmeye genelde korkarlar. Çünkü kapılarına bir zarar verebileceğini düşünürler çilingirlerin. Ama son zamanlarda gelişen teknolojilerle beraber artık bu korkuya gerek kalmadığını çok rahat bir şekilde söyleyebiliriz. Çünkü çilingirler de artık modernleşme aşamasına geçmişlerdir ve eski tip uygulamaları çoğu bırakmıştır artık. Bunlar yerine daha modern yöntemlerle kapıları açıyorlar.

Viranşehir Çilingir Anahtarcı | Acil Servis

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: Çilingir Anahtarcı | Acil Servis

Telefon

: +90 (542) 312 40 76

Fax

: +90 (542) 312 40 76

Cep Telefonu

: +90 (542) 312 40 76

Cep Telefonu 2

: +90 (542) 312 40 76

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!