Google'da üst sırada çıkmak işlek bir caddede dükkan açmaktan daha çok kazandırır!

Bu Reklam Sayfası Kiralıktır.

Birecik Toplu Yemek | En iyi Catering Firmaları

Türk toplumu yemek yemeyi ve yedirmeyi çok sevmektedir. Bu nedenle de düzenlemiş olduğu etkinlikleri hep yemek ikramlı yapmaktadır. En eski geleneklerimizden biri olan düğün yemekleridir. Düğünlerde kazanlar kaynatılır ve insanlara servis edilmek üzere yemekler pişirilir. Bu yemekler genellikle yörenin meşhur olan çorbası ve ana yemeği, pilav, cacık ve tatlıdan oluşmaktadır. Yemek ikramı sayesinde hem uzaktan gelen misafirlerinin karınlarını doyururlar hem de durumu olmayan insanlara ziyafet verdirirler. Köylerde ve küçük kasabalarda düğünlerin çoğu hala bu şekilde yapılırken, daha sosyetik ve büyük olan yerlerde ise yemek yerine kokteyller verilerek düğün devam ettirilir. Düğünler dışında daha birçok kutlama veya anmada yemek ikramı yapılır. Merhum kişinin arkasından dua etmek amacıyla mevlitler düzenlenir. Müslümanlar için önemli olan bu toplanmada yemek ikramı yapılır. Mevlit yemeği genellikle tavuk pilav, ayran ve bazen de ev sahibinin belirlediği ek yiyecekler ile ikram edilir. Bunun yapılmasının nedeni ise, vefat eden kişinin adına açların doyurulup duaların edilmesidir. Bu sayede vefat eden kişinin ruhunun hafifleyeceğine, onun huzur bulacağına inanılması ve vefat eden kişinin her daim hatırlanmasını istemelerinden kaynaklanır. Bazen insanlar nişan yaparken de daha şatafatlı olmasını ve insanların aç kalmamasını ister. Bu amaçla yapılan nişan yemekleri yapıldığı yöreye göre değişiklik gösterir. Bu yemekler düğünde olduğu kadar şatafatlı ve fazla yapılmaz. Daha çok ikram şeklinde olurlar.

Yemekleri başkalarına yaptırabilir miyim?

Genellikle köylerde veya küçük yerlerde düğün için yemek pişiren insanlar olmaktadır. Bu tarz işlerin yapılması onlardan rica edilir. Çünkü yemekler çok kalabalık bir ortam için yapılıp kazanlarda piştiklerinden dolayı yemeklerin lezzetini ve kıvamını yakalamak kolay olmayacaktır. İnsanlar da düğünlerinde çıkan yemeğin güzel olmasını isterler. Kendiniz yapamıyorsanız veya bulunduğunuz yerde bunu yapacak birisini tanımıyorsanız toplu yemek şirketlerini araştırıp onlar ile istediğiniz yemekleri yapmaları için anlaşabilirsiniz. Bu şekilde yaparak son dakika unutulanlarını kurtarmanız mümkün olacaktır.

Yemeksiz bir düğün yapamaz mıyım?

Yemekli düğün yapmak, yüzyıllardır süregelen bir Türk adet ve geleneğidir. Bu geleneklerin uygulanması atalarımızın bize olan miraslarına sahip çıkmak ve bu vesileyle başka insanlara da faydada bulunarak hayır duası almaktır. Bu yüzden geleneklerin uygulanması zorunlu değildir. Bu sadece sizin isteğiniz doğrultusunda yapılan bir uygulamadır. Eğer ki yemekli bir düğün yapmak isterseniz şehrinizdeki en iyi yemek şirketleri ile görüşerek bütçenize uygun bir düğün yapmanız mümkün olabilir.

Birecik Toplu Yemek | En iyi Catering Firmaları

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: Toplu Yemek | En iyi Catering Firmaları

Telefon

: +90 (532) 264-3822

Fax

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu 2

: +90 (532) 264-3822

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!