Google'da üst sırada çıkmak işlek bir caddede dükkan açmaktan daha çok kazandırır!

Bu Reklam Sayfası Kiralıktır.

Harran Adaklık Kurban Koç | En Uygun Fiyatlar

Bir şartın gerçekleşmesi için kurban adanır. Bu şart gerçekleştiği zaman Kurban kesmek gerekmektedir. Adaklık kurban kesimi başka bir deyişle verilen sözün yerine getirilmesi anlamına gelir. Yapılan adağın gerçekleşmesi için yerine getirilmesi gereken şartlar bulunmaktadır. Adak adayan kişinin Müslüman, akıl sağlığının yerinde olması ve ergenlik çağına gelmiş olması gerekmektedir. Dinimizde farz olan namaz kılmak, oruç tutmak adak konusu olamaz. Adak kurbanından adağı adayan kişi, eşi, varsa çocuğu, torunları, soyundan geldiği anne baba dede nineleri gibi akrabaları yiyemez. Eğer kendisi veya bunlardan birisi yiyecek olursa bedelini yoksullara vermek gerekmektedir. Adaklık kurban kesimi kurban bayramlarındaki gibi kesilmektedir. Bunda sadece niyet farklıdır. Kesilecek olan hayvanların adaklık kurban pazarından alımı sağlanmalıdır. Alınan kurbanın eti direkt olarak veya yemeği yapılarak dağıtılabilir. Uygun adaklık kurbanın bazı şartları vardır. Adağı yapan kişi ve akrabalarının giyemediğini gibi akraba içinden olmayan fakat durumu iyi zengin Kişiler de adaktan yiyemez. Eğer yenilirse yenilen etin bedeli yoksullara dağıtılmalıdır. Adak kurbanınında taşıması gereken özellikler vardır. Belli bir yaşa gelmiş olan hayvanlar kurban edilebilir. Yani kurban bayramındaki kurbanlıklarda aranan şartlarla aynı özellikler taşımaktadır. Adak genellikle istenilen bir şeyin gerçekleşmesi için yapılır. İstek doğrultusunda yapılan bir olaydır. Kimsenin ibadet olarak yükümlü olduğu bir konu değildir. Fakat dilenen adak gerçekleştiği zaman o adağın mutlaka fazla zaman geçmeden kesilmesi şarttır.

Adağın gerçekleşmesi için gereken şartlar nelerdir?

Kurbanlıkla ilgili şartlar Kurban Bayramındaki ile aynıdır. Kesilecek kurbanlığın belli bir yaşa gelmiş olması gerekmektedir. Adağı adayan kişi kurban etinden yiyemez. Eşi de bu durumdan faydalanamaz. Adağı adayan kişiyle birebir kan bağı bulunan çocuğu, torunu, annesi, babası, dedesi, ninesi kurbanlıktan yiyemez ve faydalanamaz. Aileden olmayan ve durumu iyi olan kişiler de aynı şekilde adaktan yiyemez.

Adaklık kurban nedir ne zaman adak adayabiliriz?

İstediğimiz bir şeyin gerçekleşmesi için şart koştuğumuz bir durumdur. Olmasını istediğimiz şeyin gerçekleştiği durumlarda bir hayvan kesmemiz gerekmektedir. Bu kesilen hayvan hem yemeği yapılarak hem de parça olarak yoksullara dağıtılabilir. Bu şekilde adağımızı gerçekleştirmiş oluruz.

Harran Adaklık Kurban Koç | En Uygun Fiyatlar

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: Adaklık Kurban Koç | En Uygun Fiyatlar

Telefon

: +90 (532) 264-3822

Fax

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu 2

: +90 (532) 264-3822

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!