Google'da üst sırada çıkmak işlek bir caddede dükkan açmaktan daha çok kazandırır!

Bu Reklam Sayfası Kiralıktır.

Hilvan Adaklık Kurban Koç | En Uygun Fiyatlar

İnsanlar başlarına gelen bazı kötü durumlardan hastalıklardan ya da kazalar sonra oluşan hasarlardan kurtulmak  için Allah’a dua ederler. Eğer bu hastalıktan kurtulursam Allah ım adak keseceğim derler. Adak  kurban diğer kurbanlardan farklı olarak kesen ailenin kendilerinin yememesi gereken  kurbanlardır. Bu kesilen kurbanlar çevreye dağıtılır ve aileye bu kurban etinden yemez. Bu kurbanları her yerde bulmanız mümkündür.Normal kurban satış yapan yerlerde Adaklık kurban satışı da yapılmaktadır Bir çok büyükşehirde kurban bayramlarında olduğu gibi normal zamanlarda da hayvan pazarı kurulmaktadır.  Bu pazarlarda istediğiniz büyükbaş ya da küçükbaş hayvanları kolaylıkla bulabilirsiniz. Adaklık kurban pazarı sizlerin bütçenize uygun olarak istediğiniz büyüklükte ki hayvanların kolayca bulunduğu bir pazardır. Bu kurbanlar diğerlerinden farklıdır. Adadığını kurbanların kesilmesi dinen çok önemlidir. Adadığınız kurbanları normal diğer kurbanlar gibi vekalet yoluyla da kestirebilirsiniz. Vekâlet yolu ile kesim eğer olan kesemeyeceksiniz veyada bulunduğunuz ortam uygun değil ise akrabalarınıza vekâlet vererek bu kurbanların kesimini sağlayabilirsiniz. Kurban seçimi yaparken dikkat ettiğiniz şeylerin aynısı ataklık içinde geçerlidir. Keseceğiniz hayvanın sağlık problemlerinin olmaması gerekmektedir etlerinin Yenmesi açısından herhangi bir sakıncanın olmaması gerekmektedir. Uygun Adaklık kurban seçerken de aldırdığınız yerdeki kişilerden sağlık sorununun olup olmaması konusunda sizlere doğru bilgi verdiklerinden  emin olmanız gerekir  ve güvendiğiniz bir yerden kurban seçimi yapmanız gerekmektedir. Kesilecek olan hayvanların özellikleri önemlidir.

Adak için kurban  keserken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Adak adayan kişinin her şeyden önce Müslüman olması ve akıl sağlığının yerinde olması gerekmektedir. Atak kesici kişinin dikkat etmesi gereken en önemli şey din niyette bulunması olmalıdır.  Keseceğiniz adak kurbanların kendinize ait olması gerekir eğer elinizde bunun için bir kurbanlık bulunuyorsa onu kesmeniz gerekiyor ya da başkasından bir kurbanlık almanız gerekir başkasının havanı için adak adanmaz. 

Adak kurbanını kimlerin yemememsi gerekir?

Adak kurbanını kesen kişilerin yemesi dinen caiz değildir. Bu kişilerin kendilerinin yememesi gerektiği gibi çocuklarının eşlerinin de yememesi gerekmektedir. Eş ve çocukların dışında kesen kişinin annesi babası dedesi gibi kişilerin de kesilen kurbanın yemeleri caiz değildir. Adak olan kurbanın  dinen zengin sayılan kişilerin de yemesi caiz değildir

Hilvan Adaklık Kurban Koç | En Uygun Fiyatlar

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: Adaklık Kurban Koç | En Uygun Fiyatlar

Telefon

: +90 (532) 264-3822

Fax

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu 2

: +90 (532) 264-3822

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!