Google'da üst sırada çıkmak işlek bir caddede dükkan açmaktan daha çok kazandırır!

Bu Reklam Sayfası Kiralıktır.

Siverek Adaklık Kurban Koç | En Uygun Fiyatlar

İnsanın yaşadığı toplumdan oluşarak kendisine geçen birçok değer ve inançları vardır. İnsanlar yaşadıkları topluma göre hayatlarını dizayn ederler. Toplumların kendi aralarındaki oluşturdukları inanç sistemine göre oluşturulan bu düzen insanlar için uyulması gereken kurallar olduğu için halk arasında problem çıkmasını kısıtlar. Bizim toplumumuzda da inancımız gereği farklı gelenek ve görenekler vardır. İnancımız gereği gerçekleştirdiğimiz bu gelenek ve görenekler genellikle yaşadığımız toplumdaki güçsüz olarak nitelendirebileceğimiz ekonomik durumu iyi olmayan kendisine ve aile bireylerine bakamayacak durumdakilere yardım şeklinde gerçekleşmektedir. Mesela dinimiz gereği olan ve İslam'ın beş şartının arasında bulunan zekât vermek veya kurban kesmek gibi eylemler bizim çevremizde yaşayan ve ekonomik durumu bizden kötü olan insanlara karşı empati kazanmamızı sağlar. Özellikle bize atalarımızdan miras kalan kendi inancımız olan İslam’a göre bir gelenek görenek haline getirdiğimiz bu eylemleri hayatımızın her anına uyarlamamız gerekir. Yaşadığımız Türk toplumunda ise insanlar birbirlerine yardım etmeyi veya birbirlerini her açıdan göz etmeyi sevdikleri için bizim bu gelenek ve görenekleri uygulamamızda yol gösterici olmuştur. Dinimizde bir şeyin gerçekleşmesini çok istiyorsak ya da kötü bir durum yaşadığımızda bu durumun bir an önce geçmesi için adak kurban adamak yardımlaşmaya başka bir örnektir. Adadığımız kurban etini kendimiz yemeden çevremizdeki yardıma muhtaç insanlara dağıtmamız gerektiğini biliriz. Türk toplumunda insanlara yardım örneğini inancımız gereği ettiğimiz dua kabul olduğu için kestiğimiz kurbanı çevremizdeki insanlara dağıtmamız yine toplum içindeki bir dayanışmaya örnektir. Bu kurbanları adaklık kurban satışı yapılan yerlerden alabiliriz. Bu satış yapılan yerler genellikle hayvanların bakıldığı çiftlikler veya köyler olabilir. Geçmişten beri i İslam inancına göre İnancımıza göre ihtiyaç sahibi insanları sevindirmek ve doyurmak bizlerin sorumluluğundadır.

İnsanlar hangi durumlarda adak adayabilirler?

İnsanlar genellikle çok istedikleri bir dilekleri gerçekleşmesi için adak adarlar. Bu dilek gerçekleştikten sonra adaklarını kesmekle yükümlüdürler. Adakları keserken kişi kurban kesmeye bilmiyorsa vekalet yolu ile kesime gidebilir. Genellikle bizim toplumumuzda ise insanlar meslek sahibi olmak için ya da bir hastalık durumunda sevdikleri kişinin iyileşmesi için adak adayabilirler.

Kimler adaklık edilmiş kurbanın etinden yiyemezler?

Adaklık kurban pazarlarından aldığımız adak hayvanı kestikten sonra dinimiz gereği adaklık hayvanın etini adak vermiş olan kişinin eti yemesi uygun değildir. Bu kişinin eşi, kendi anne, babası, dede ve ninesi ya da çocukları ve torunları da eti yemezler. Ayrıca adaklık kurban kesimi sonrasında bu söylenen kişilerin arasında et yiyen olursa bu etin miktarı hesaplanarak yoksul kişileri para olarak ödenmesi gerekmektedir.

Siverek Adaklık Kurban Koç | En Uygun Fiyatlar

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: Adaklık Kurban Koç | En Uygun Fiyatlar

Telefon

: +90 (532) 264-3822

Fax

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu 2

: +90 (532) 264-3822

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!