Google'da üst sırada çıkmak işlek bir caddede dükkan açmaktan daha çok kazandırır!

Bu Reklam Sayfası Kiralıktır.

Şanlıurfa Karotçu | Beton Delme Kesme Kırma

İnşaatların en temel malzemelerinden birisi de çimentodur. Çimento, betonun hazırlanmasını sağlayan bir tozdur. Bu tozun belirli oranlarda su ile karıştırılması ile beton oluşur. Son derece dayanıklı olan beton, uzun zamandır binaların ve daha birçok inşaat ürününün temelini oluşturur. Bu kadar sağlam olan bir ürünün delinmesi de çok zordur. Boru çıkışları, klima takılırken hotum bağlantısının verilmesi, soba deliklerinin açılması ve daha birçok nedenden dolayı bu betondan yapılmış duvarlarda delikler açmak gerekir. Bu yüzden de mühendisler karot makinasını bulmuşlardır. Bu makine beton silindir şeklinde delmektedir. Deldiği parçayı da içinde tutmakta ve bu sayede etrafın kirlenmesini engellemektedir. Bu işi yapan ustalara karotçu denmektedir. İnşaatlarda çok sık kullanılır. Beton delme işi ehemmiyet isteyen bir iştir. Duvarın yanlış delinmesi, delinirken zarar görüp çatlaması, inşaattan anlamayan birinin kolonu delmeye çalışması ve buna bağlı olarak duvar ve binanın hasar almasına neden olmak gibi önemli kısımları vardır. Bu yüzden bu işi yapması için uzmanları tutulur. Bu cihazın hemen hemen her işlem için boyutları vardır. Daha büyük veya daha küçük bir deliği cihazın boyutuna göre ayarlamanız mümkündür. İnsanlara doğru hizmetin verilmesi adına inşaat firmalarının kiralayabilmesi için karot firmaları kurulmuştur. Bu firmalar sayesinde beton kesme veya delme işlemleri yapılacağı zaman hemen bir beton ustası çağrılıp bu işleri profesyonelce halletmesi sağlanır. Firmalar bu kişilerin saatlik kira ödenmesi mantığı ile ihtiyaç duyulan yere yollamaktadır.

Karot olmadan duvar delinmez mi?

Eğer sadece çivi çakacak veya duvarı komple yıkacaksanız bu cihaz olmadan da yapmanız mümkün. Ancak duvardan bir şeyler geçecek kadar bir delik açmanız veya betonun bir kısmını şekillendirme yapmak için kesmeniz gerekiyorsa bu uygun cihazları kullanmadan yapmanız hem olanaksızdır hem de tehlikelidir. Düşünelim. Klima taktıracaksınız evinize ve nereden baksanız 7-8 cm çaplık bir deliğe ihtiyacınız var ki klimanın akıtma hortumlarını dışarı yollatabilesiniz. Bu durumda duvarı delmeniz lazım. Çekiç ile duvarda istenilen alanı delmeye çalışın. Hem duvarda tam bir delinme sağlayamaz hem de sağlasanız bile açtığınız delik çok orantısız, çirkin ve olması gerekenden daha büyük olacaktır. Aynı zamanda duvar yüklü miktarda hasar alacağı için olası bir depremde risk altında olacaksınız.

Duvarı doğru delmek neden önemli?

Ülkemiz, fay hatlarının geçtiği doğrultuda yer almaktadır. Bu nedenle de ülkemizde çok sık depremler olmaktadır. Hepsi hayati risk taşımasa da taşıyanlar da vardır. Bu yüzden binalar yapılırken de onlara dekorasyon veya kullanmak için tamir yaparken de çok dikkatli olunmalıdır. Ufak hatalar bazı olaylarla beraber büyük problemlere dönüşebilir. Bu yüzden duvarı delecekseniz uygun yöntemler kullanmalısınız.

Şanlıurfa Karotçu | Beton Delme Kesme Kırma

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: Karotçu | Beton Delme Kesme Kırma

Telefon

: +90 (532) 264-3822

Fax

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu 2

: +90 (532) 264-3822

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!