Google'da üst sırada çıkmak işlek bir caddede dükkan açmaktan daha çok kazandırır!

Bu Reklam Sayfası Kiralıktır.

Ceylanpınar Karotçu | Beton Delme Kesme Kırma

Günümüzde binaların deprem gibi birçok felakete karşı dayanıklı olduğundan emin olmak gereklidir. Can ve mal kaybının en aza inmesi için birçok önlem alınmalıdır. Bu önlemlerden ilki binanın depreme karşı dayanıklı olması ve beklenmeyen bir kaza karşısında ne derece sağlam kalabileceğinden emin olmaktır. Bunu anlamak için ise karot makinasından yardım almak gerekecektir. Karot, kısaca beton delme ve kesme amacıyla kullanılan bir işlemdir. Betonu silindir şeklinde delerek örnek alır ve betonun ne derece iyi yapıldığı dahil ne kadar dayanıklı olduğunun test edilmesini sağlamaya yardımcı olur. Karot makinası, oluşabilecek en ufak titreşim ve kaymayı sıfıra indirerek istenilen yerden, istenilen büyüklükte bir demir parça ile beton blok çıkarmayı sağlar. Beton kesme işlemi ister yatay ister düşey konumda olsun, her gereksinimi sağlayacak şekilde geliştirilmektedir. Karot işlemini bu makineleri kullanarak yapan kişilere karotçu denmektedir. Karotçuluk ise inşaatlarda gerçekleşen beton kesme ve delme işine denmektedir. Bu makinaya karot denmesinin sebebi ise, betonu delen demir parçanın havuç şeklinde olması ve İngilizce havuç anlamına gelen carrot kelimesine gönderme yapmasından dolayıdır. Karot Şirketleri bu makinayı farklı amaçlara hizmet etmek için de kullanmaktadırlar. Binalarda asansör ve merdiven boşluğu, baca delikleri ve kapı pencere için boşluk açmada da oldukça etkili bir şekilde kullanılmaktadır. Beton kırma, riskleri olan bir işlem olduğu için bir inşaat mühendisi gözetiminde yapılması uygun görülür.

Beton Alırken Karotçunun Dikkat Etmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Karot alımı her şartta az da olsa binaya zarar verir ve tahribatlı bir yöntem olarak bilinir. Bir karotçu ise verilen bu hasarı en aza indirmek ve işini profesyonelce yapmaktan sorumludur. Karot numunesi, bina ve çalışan riske atılmadan alınmalı ve bu işlem, mühendislik kaidelerine göre yapılmalıdır. Numune alınan yerin, binanın yapı gücünü etkilememesi de dikkat edilmesi gerekenler arasındadır.

Karot İşleminde Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

Karot numunesi alınırken dikkat edilmesi gereken temel kurallar vardır. Bunlardan bir tanesi alınan numunenin boyunun karot bıçağının çapından iki kat büyük olmasıdır. İnşası üzerinden 28 gün geçmemiş binadan numune alınmamalıdır. Numune alındıktan sonra açılan delik, en kısa sürede uygun bir harçla özenle kapatılmalıdır. Alınan numune ise üzerinde test yapılana kadar zarar görmeden saklanmalıdır.

Ceylanpınar Karotçu | Beton Delme Kesme Kırma

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: Karotçu | Beton Delme Kesme Kırma

Telefon

: +90 (532) 264-3822

Fax

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu 2

: +90 (532) 264-3822

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!