Google'da üst sırada çıkmak işlek bir caddede dükkan açmaktan daha çok kazandırır!

Bu Reklam Sayfası Kiralıktır.

Siverek Karotçu | Beton Delme Kesme Kırma

Günümüzde birçok inşaat alanında kullanılan makinelerin başında karot makineleri gelmektedir. İnşaat alanlarının yanı sıra asfalt kesme konusunda da yardımcı olan makinedir. Karot nedir diye soracak olursanız eğer, karot havuca benzemesinden dolayı havuç anlamına gelen karot kelimesi olarak adlandırılmıştır. Bu makinelerin işlevi beton kesme olarak bilinir. Genellikle betonu silindir şeklinde kesmeye yarayan bu makineyi kullananlara ise karotçu denmektedir. Karotçular beton kırma veya betonları kesmeyi makine aracılığıyla yapmaktadırlar. Karot almanın faydalarından birisi de fay hatları üstünde bulunan ülkemizde her sene depremler meydana gelmekte olup hareketli olan faylar üzerinde meydana gelen depremlerin şiddeti büyük veya küçük olabiliyor. Bu depremlerin sonrasında can ve mal kayıpları nın yanı sıra insan psikolojisinin de etkilendiğini söyleyebiliriz. Bunları en aza indirgemek için Karot alma işleminin uygulanması gerekmektedir. Bu işlemin belirlediği ortaya çıkardığı şeylerden bahsedecek olursak eğer binanın yaşı ve ne kadar ömrünün olduğu bunların yanı sıra depreme dayanıklı mı yoksa dayanıksız mı olduğunu da söyleyen bir uygulamadır.  Özel bir cihaz aracılığıyla binadan alınan betonu delme yoluyla alınan numuneleri sonucunda bina hakkında bahsettiğimiz şeylerle alakalı detaylı bir rapor ortaya çıkarmaktadır. Karot alma konusunda dikkat edilmesi gerekenlerden bahsedecek olursak bunu yapacak olan kişilerin uzman olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Öncelikle binanın ne tarafından karot alma işlemi yapılacak onun belirlenmesi gerekmektedir. Bu işlem genelde duvar veya girişlerden örnek alarak gerçekleştirilmektedir. Binaya daha fazla zarar vermemek açısından özenli davranmak ve son derece dikkatli olmak gerekmektedir.

Karot Alma Neden Yapılır?

Genellikle inşası tamamlanmış binaların kapasitelerinin ölçülmesi ve yaklaşık olarak hizmet süresinin tespit edilmesi için yapılmaktadır. Karot binaların veya herhangi bir yapının kapasite ve ömrünün tespiti haricinde depreme ne kadar dayanıklı olduğunu da ölçmede kullanılan bir sistemdir. Özellikle müteahhitlerin yaptıkları binaları bu süzgeçten geçirmeleri ve satın alacak bireylere bu güveni sağlamaları şarttır diyebiliriz.

Karot Testinin Olumsuz Çıkması Ne Demek?

Karot testinden geçemeyen binaların çürük çıkması durumunda binada oturan vatandaşlardan kentsel dönüşüm kapsamında herhangi bir müteahhitle anlaşma yapmaları için zaman verilmektedir. Bu süre bittiğinde ise bina için tahliye kararı çıkmakta olup binanın elektrik, doğal gaz ve su gibi işlevleri kesilmektedir. Müteahhitle anlaşma sağlayamayan vatandaşların sokakta kalma riski olduğundan bazıları binalarını kontrol ettirmekten maalesef kaçınıyor.

Siverek Karotçu | Beton Delme Kesme Kırma

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: Karotçu | Beton Delme Kesme Kırma

Telefon

: +90 (532) 264-3822

Fax

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu 2

: +90 (532) 264-3822

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!