Google'da üst sırada çıkmak işlek bir caddede dükkan açmaktan daha çok kazandırır!

Bu Reklam Sayfası Kiralıktır.

Karaköprü Seracılık | Kurulum Montaj Firmaları

Seralar, insanların hayatlarında büyük önem arz ederek önemli bir gelir kaynağı olmuşlardır. İnsanların tarımla uğraşmak istememesinin ardından daha kolay bir şekilde tarım uygulamasının yapılabilmesi için seracılık sistemi bulunmuştur. Bu seralar, seracılık şirketleri tarafından hazırlanarak insanlara teslim edilmektedir. Seraların sıfırdan kurulumu zannedildiği kadar kolay değildir. Seranın kurulacağı alanın ve boyutunun belirlenmesinin ardından hesaplamalar ve tasarımlar yapılır. Daha sonra sera çelik konstrüksiyonu bu tasarımlar çerçevesinde yerleştirilir. Ardından kişinin bütçesine göre seraların dışı naylon veya cam ile kaplanır. Sera naylonu cama göre daha ucuzdur ancak daha kullanışsızdır. Kışın meydana gelen aşırı rüzgâr, dolu ve birçok farklı nedenden ötürü zarar görebilir hatta yıkılarak içeride bulunan mahsullerin de zarar görmesine neden olabilir. Bu yüzden seranın yapılacağı bölgede oluşan yaz ve kış şartları göz önünde bulundurularak metallerin üstüne konulacak olan kaplamanın materyalinin neyden olacağını belirlemek gerekir. Aksi takdirde bu işi yapmak isteyen kişi daha büyük zararlara uğrayacaktır. İnsanlar seraları sadece tarım ve ticaret maksatlı kullanmazlar. Büyük metropol şehirlerinde yaşayan insanların doğa ile iç içe olmak için aldıkları hobi bahçeleri de aslında seralardan yapılmaktadır. Ama bunlar biraz daha küçük ve daha basit malzemelerden yapılmıştır. Çünkü bu hobi bahçeleri sezonluk kiralanmaktadır. Topraklı ve topraksız tarım serası olmak üzere iki çeşidi bulunan seraların, kişinin ve yetiştireceği ürünün özelliklerine göre tasarlanması sonucu karar verilir.

Hobi bahçesi nedir?

Hobi bahçeleri, normal seraların aksine daha minik olan seralardır. Bunlar, insanların büyük şehirlerde bunalıp kafa dinlemek ve biraz toprakla uğraşmak için tuttukları sezonluk seralardır. Genellikle para getirisi olmayan bu yerlerde, tarım yapmayı öğrenerek vakit geçirmektedirler. İsteyen çiçek yetiştirirken bazıları da kendi yetiştirdiği mahsulden yemek için buralarda ufak tefek sebzeler yetiştirirler. Buralarda en çok yetiştirilen sebze ise domatestir.

Sera nasıl kurulur?

Öncelikle seranın kurulacağı alanın yapısı incelenir. Ardından seranın taslağı yapılır. Her şey yolunda ise sera yapılmaya başlanır. Bu iş yapılırken öncelikle demirden seranın iskelet, oluşturulur. İyice sağlamlaştırılan bu iskeletin üstüne cam veya naylon artık hangi tip materyal ile kapatılmak isteniyorsa onunla seranın üstü kaplanır. Giriş çıkışların yapılabilmesi adına bir adet kapı yapılır. Daha sonra sıra iç düzene gelir. Sıcaklık, ısı, nem ve ışığın ayarlandığı sistem düzenlenir. Bu sistem düzenlenmeden önce buraya ekilecek olan bitkilerin ne sırada ekileceğine bakılır. Bu sayede bunların direkt üstüne gelecek şekilde sistemler ayarlanır. Sera için seçilmiş olan sulama sisteminin de bağlantısı yapılır. Seranın kontrolleri yapılır ve ardından teslim edilmeye hazırdır.

Karaköprü Seracılık | Kurulum Montaj Firmaları

TÜM HİZMETLERİMİZ

RESİM GALERİSİ

MÜŞTERİ YORUMLARI


Hemen bir yorum yazın


ÇALIŞMA SAATLERİ

 

Pazartesi

: 09:00 - 18:00

Salı

: 09:00 - 18:00

Çarşamba

: 09:00 - 18:00

Perşembe

: 09:00 - 18:00

Cuma

: 09:00 - 18:00

Cumartesi

: 09:00 - 18:00

Pazar

: 09:00 - 18:00

TELEFON & ONLINE

 

Yetkili Kişi

: Seracılık | Kurulum Montaj Firmaları

Telefon

: +90 (532) 264-3822

Fax

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu

: +90 (532) 264-3822

Cep Telefonu 2

: +90 (532) 264-3822

Adres

:

E-Mail

:

BİZE ULAŞIN

Tıkla Ara! Whatsapp Destek!