Gübre Çeşitleri Ve Kullanımı

Gübre Çeşitleri Ve Kullanımı

Aynı topraktan sürekli verimli mahsül alabilmek için o toprağın daha da güçlenmesi adına daha da fazla besin maddeleri verilmesi gerekir. bu işlemde gübreleme ile olur. gübrelerden fayda alamak için fiyatının kalitesinin önemli olduğu gibi bunun yanında gübrenin doğru zamanda ve doğru yerde kullanılması da bir o kadar önemlidir. gübreleme işlemine başlamadan önce ürün hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. 
yeterli bilgiyi aldıktan sonra ürünü kullanabilirsiniz. gübreler genellikle el veya makine yardımı ile toprağın üzerine serpilerek toprak işleme aletlerinden yararlanılarak toprağa gömülür daha sonra karıştırılır.Tabi bunu da belirtmek gerekirse bazı bitkiler gübreye daha çok ihtiyaç duyar bundan dolayı gübreye ihtiyacı olan bitkiye ekimden önce gübrenin bir kısmını ekimden sonra diğer kısmınıda dökmekte fayda var.
gübre satışlarında kaliteli ürünleri almanız için gündemde ki gübre ürünlerini takip etmeniz gerekir ona göre gübre alma işleminiz daha bilgili daha verimli gerçekleşir.gübre ürünleri olarak 
katı gübreler toprağa verimliliği yüksek bol ihtiyaç sağlar, damlama sulama ve yaprak gübreleri ise bitkilerin daha yeşil yapraklı olmasını sağlar bunu yanı sıra sebze meyve topraklarının verimliliğini yükseltir.Yavaş salınımlı gübreler azotlu gübrelerde uygulama esnasında bitkinin bu besinden küçük miktarda yararlanması için yavaş yavaş parça halinde uygulama yapılması gerekir. 
gübrelerin uygulama zamanı hakkında bu ürünler azoy kaybını biraz da olsa idirerek daha verimli besin elde eder.bir değer gübre ürünü ise organik tarım gübresi; bü gübreler bitkinin organik gübrelerle daha organik havayı kirletmeden insan sağlığını korumak adına kullanılır.
3 önemli noktayı dikkat etmeniz gerekir bunlardan 1.si toprağın ne kadar ve hangi zamanda alması, 2.si gübreyi kullanacağınız zamanın iklimi, diğer önemli olan unsur ise gübre isteyen bitkilerin cinsine, çeşidine göre ayarlamak gerekmektedir gübrelemede çok çeşitlilik bulunmaktadır bunlardan örnek; solucan gübresi, hayvan gübresi biri bir çok çeşitleri bulunmaktadır. önemli olan yetiştireceğiniz bitkiye göre gübre seçimini doğru yapmaktır. bu konuda uzmanlardan destek almak en doğru yoldur.
bütün mesele doğru iklim de bitkinin ihtiyacı olduğu zamanda verdiğiniz gübredir. bazı bitkiler gübrenin tamamını istese de bazı bitkiler gelişme dönemlerinde birkaç defa verilir.gübrelerin çok geç veya erken verilmesi halinde gübrenin bitkiye faydası çok büyük ölçüde azalır 
çeşitli bölgelerde ekilecek çeşitli bitkilerin gübre alma konusunda hepsi için geçerli olmayan tek bir zamana bağlanmak doğru değildir. farklı gübre çeşitleri için farklı zamanlarda kullanılması gerekmektedir bunlar;
fosforlu gübre kullanım zamanı 
potasyumlu gübre kullanım zamanı
azotlu gübre kullanım zamanı vardır. gübreleme zamanlamasında uzmanlardan destek almak toprak verimliliğini ve bitki verimliliğini arttıracaktır.

tarım işçilerinin hayat şartlarını ve çalışma hayatını düzeltmek adına çeşitli bakanlıklar düzenlemeler yapmıştır fakat yetersiz görülmüştür. tarım işçilerinin yaşam koşulları ve çalışma hayatı konusunda iyi ve  düzenli olmadığına ilişki bir çok kişi ile hem fikir olabiliriz. mevsimlik tarım işçisinin çalışma saatleri barınma beslenme sağlık sorunları, düşük ücret aldıkları da görülmektedir.