Google İlk Sayfada Olmanın Önemi

Google İlk Sayfada Olmanın Önemi

Google İlk Sayfada Olmanın Önemi

Dünyanın en iyisi olarak kabul edilen ve dünyanın en çok kullanılan ara motorlarından olan Google, günümüzde her şeyi bulabildiğimiz bir platform haline gelmiştir. Web sitesi olan herkesin her işletmenin Google üzerinde aratıldığında ilk sayfada hatta belki de ilk sırada yer alması söz konusu işletme ya da firmanın her bakımdan yararına olacaktır. Her gün binlerce işletme ve firmanın web sitelerinin yayınlanması doğal olarak binlerce sanal dünyada binlerce rakip anlamına gelmektedir. Firmanızın kurumsal kimliğini betimleyen internet sitesini bir dükkan olarak düşünülürse, bu dükkana müşteri çekmeniz gerekmektedir. Herkes tarafından yoğun bir şekilde kullanılan bir arama motoru olan Google ilk sayfada çıkmak doğru adımlar atıldığında imkansız değil, aksine çok kolay bir işlem olabilmektedir. İşletme için çok ciddi bir prestij kaynağı anlamına gelen Google’da birinci sayfada çıkmak, aynı zamanda işletme için küçümsenmeyecek bir ticari gelir kaynağı olabilmektedir. Her yönden fayda sağlayacak olan bu işlemin en önemli amaçlarından biri söz konusu işletmenin tanınmasıdır. Bugün dünyanın en iyisi olarak kabul edilen Google, kişisel markası olanlar, küçük, orta ölçekli işletmeler ve büyük firmalar dahil olmak üzere farklı kesimlerden herkesin reklamının  olmasını istediği tanınmak istediği bir platformdur.

Google ilk sayfada çıkmanın faydaları; Firmanın tanınmasının yanı sıra hedeflenen kitleye en kestirme yoldan ulaşmak, tercih edilmek, tek bir yere değil ülke veya dünya çapında hizmet vermek, aşinalık uyandırmak, talep ve geri dönüş oranlarını ölçmek ve değerlendirmek, memnuniyeti belirlemek, satış ve pazarlama gelirini belirlemek ve arttırmak, iletişim kurmak ve daha fazla insana hitap edip, hizmet vermek olarak sıralanabilir.

 Sıralanan bu olanaklar nasıl gerçekleşebilir? Google birinci sayfaya nasıl çıkılır?  Öncelikle bu işlem zor değil fakat uzun süreli bir işlemdir. Birinci sayfa, ilk sıra ve üst sıra gibi konumlarına ulaşmanın en hızlı yolu Google SEO ve Adwords ‘e  çıkmaktadır. SEO, bir çeşit arama motoru optimizasyonudur. İlgili reklam firmaları sayesinde SEO ve Adwords hizmetinden güvenilir ve kolay bir şekilde yararlanabilmeniz mümkündür. Detaylı bilgi alışverişi için sitemiz, ‘’esnaf724.com’’ bize ulaşın kısmından iletişime geçebilirsiniz.

 

ŞEYMA NUR KARAKAŞ

28.12.2020     17:33