AVİZE TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR NELERE DİKKAT EDİLMELİ

AVİZE TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR NELERE DİKKAT EDİLMELİ

Günümüzde kullanmış olduğumuz avizeler görüntü ve ışık kaynağı olarak odalarımızı süslemektedir. Avize üretiminde bir çok madde kullanılmaktadır. Kullanılan malzemelerde renk ve dayanıklı olarak tercih edilen metal, ahşap ve camdır. Bu şekilde üretimi gerçekleştirilmiş olan avizelerin daha uzun ömürlü bir yapıya ev sahipliği yaptığı bilinmektedir. Satın almış olduğumuz avizeler fabrika çıkışlı olduğu için paketleme yapılmadan önce gerekli olan temizlik ve ambalajlama  işlemi dikkatli bir şekilde yapmaktadır, bu sayede evimize almış olduğumuz avize ve parçaları orijinal yapısı ve renkleri bozulmadan elimize ulaşmaktadır. Kullanmış olduğumuz avizenin gün geçtikçe tozlandığını, sararmış olduğunu, ve uçan böceklerin kirlerini oturmuş olduğumuz yerden kolayca fark edebilmekteyiz. Pratik avize temizliğini güvenli bir şekilde yapabilmek, dikkat etmemiz gereken ve temizlik sırasında izleyeceğimiz hususları adım adım olarak anlattık.

 

 

Avize temizliği nasıl yapılır;

Avize temizleme yöntemlerinde bir çok teknik ve malzeme kullanılmaktadır. Sizlere önerecek olduğum teknik sayesinde avizelerinizin temizliğini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmiş olacaksınız.

Kullanılacak malzemeler sirke suyu, klorsuz su, boş sprey şişesi, pamuklu bez.

Boş plastik kap içerisinde sirkeli suyumuzu ve klorsuz suyu koyduktan sonra 15 – 20 dakika dinlenmeye bırakmalısınız.

Dinlenmede bırakmış olduğumuz karışımı boş sprey şişesine dikkatli bir şekilde doldurmamız gerekmektedir.

Avizemizde belirli bir noktadan başlayarak sprey sıktıktan 1 dakika kadar sonra, elimizde bulunan pamuklu bez yardımı ile temizliğini gerçekleştirmiş olacaksınız.

Paslanmış avizeler nasıl temizlenir ? Paslanmış avizeler ise hazırlamış olduğumuz karışımla sağlıklı bir şekilde gerçekleştire bilirsiniz.

Avize temizliğinde dikkat edilmesi gereken hususlar;

Avize ışığının kapalı olmasına dikkat etmek gerekir. Daha güvenli olabilmesi için sigorta kutusunda bulunan ana şalterin kapalı olmasında fayda var.

Krom avize temizliğinde dikkat etmemiz gereken en önemli husus, krom yapısal olarak narin bir yüzeye sahiptir. Silme işlemlerinde daha dikkatli ve aceleci davranmamız gerekmektedir.

Klorsuz su elde edebilmek için suyu öncelikle kaynatıp 1.30 saat ila 2.00 saat aralığında dinlendikten sonra elde etmiş olduğumuz suyun içerisinde klor oranı yok denilecek kadar azdır.

Bezin  pamuklu ve kuru olmasına dikkat etmeliyiz. Bu sayede avize parçalarının kimyasal yapısıyla oynamamış oluruz ve daha uzun sürelerde sağlıklı bir şekilde kullanmaya devam edilmektedir.

Kullanacağımız sirkede çeşitlilik fark etmemektedir. Sirke kokusundan rahatsız oluyorsanız bir diğer seçenek olarak arap sabunu kullanmanız tavsiye edilir.

Ampul temizliği ise hazırlamış olduğumuz karışımı kullanmayıp, kuru bez yardımı ile üzerindeki tozu alarak yuvasına yerleştirmemiz gerekmektedir.

Çok sık yapmadığımız avize temizliğini avize temizleme aparatı kullanarak üzerinde bulunan tozdan kurtulmak daha sağlıklı olacaktır.