Saç Ekim ve Teknikleri

Saç Ekim ve Teknikleri

Saç ekimi riskli bir durum söz konusudur,çünkü saç ekim operasyon sırasında sadece saç ekim operasyonlarının yalnızca işinde uzman kişiler tarafından olması en önemlisidir. bu uygulamaya başlamadan önce saç ekim yapacak kişinin bilgi sahibi olması araştırması gerekmektedir. Eğer ki uzman olmayan deneyimli olmayan kişiler yaparsa saç ekim hatası gerçekleşmesi söz konusdur. 
saç ekim işlemi çok dikkat gerektiren bir çalışmadır. yanlış bir planlama sonucunda doğallıktan uzak bir görüntü ortaya çıkarak olumlu sonuçlar çıkmayabilir. saç ekimi işleminde sıfır hata yapılması gerekir aksi durumda kötü sonuçlara sebebiyet verebilir. yanlış bir hata sonucunda kökte kalan saçlarda gidebilir buda birdaha geri gelmemesi söz konusu olan üzücü bir durumdur.
saç tekniklerinden 1.si olan Fut(foliküler ünite transplantasyonu); bu saç tekniğinde günümüzde pek fazla uygulanmasa da bu teknikle yapılan saç ekiminde saç altından görülen yara izleri de bırakma söz konusu olabilir.
genetik nedenler, hormonal sebeplerden, stres, olası kaza durumlarında saç seyrelme gibi durumlar karşınıza çıkabilir kel kalma riski yüksek olur bu sebepten dolayı her ne kadar ilaç kullanılsa da saç ekime bir zaman sonra insan ihtiyaç duyabilir.
saç tekniklerinden 2.si olan Fue(foliküler ünite ekstraksiyonu);
kıl topluluğunun deride dairesel yapılarak kafa derisinden çıkarmak için bir tür delme tekniğidir bu teknikte de yara olsa da fut tekniği gibi olmayıp yarası daha çabuk iyileşir
saç ekim işlemi bittikten sonra kafanızda kızarıklık kabuklanmalar gibi sorunlar çıkabilir kabuklanma zamanla kendiliğinden dökülür aksi durumu görürseniz doktorunuza danışmakta faydar vardır.En önemli etken ise güneşin UV ışınlarından korumak İyileşme süresi boyunca kafanızı izole etmeniz gerekmektedir. Dikkat ettiğiniz taktirde hem daha çabuk uzar hemde doğal saçlara sahip olacaksınız.
Bir diğer saç ekim tekniklerinden bir taneside Dhı(direct hair ımplantation);kılları tek tek almak için kullanılan tekniktir.ağrısızdır doğal bir görünüm ve iz bırakmayan iyileşme süreci kısa olan tekniklerden bir tanesidir.
Kaş ekim işlemide aynı şekilde en önemlilerden birisidir yüz hattınıza uygun olarak tasarlanıp ekilmesi gerekmektedir.
Sakal ve bıyık ekimi de özel bir choi kalem tekniği ile uygun olarak tasarlanır ve doğal görünüm kazanır.
Saç ekim yapmayı düşündüğünüz zaman ekim yaptıracak doktorunuz hakkında bilgi sahibi olmak saç ekim yaptıran kişiler tarafında bilgi almak sizin faydanıza olur. bu sebeple uzman kişiler tarafından destek almak gerekir. Başarılı saç ekim doktorları araştırıp işleminizi başlatabilirsiniz.
saç ekim sonuçlarında ilk çıkan saç telleri zayıf, seyrek bir görünüm olur altı aydan sonra çıkan saçlar daha sağlıklı güçlü bir şekilde çıkar operasyondan bir yıl sonra neredeyse saçlarınızın tamamı çıkmış olacak ve daha gür doğal saçlara kavuşacaksınız.