Bisikletin İnsan Sağlığında Önemi

Bisikletin İnsan Sağlığında Önemi

Geçmişten günümüze kullandığımız birçok teknoloji aleti bulunaktadır. Teknolojinin gelişmesi tüm hızıyla aralıksız bir şekilde devam ediyorken değişmeyen sadece yenilenen, geçmişten günümüze klasikleşen ama ülke bazlı düşündüğümüz zaman oldukça yaygınlaşan, 7 den 70 e tüm bireylerin severek kullanmış olduğu bisikletlerdir. Bisiklet kullanımı ülke geneline bakıldı zaman belirli noktalarda bisiklet kullanımı yaygınlık göstermişken kimi bölgelerde bisiklet kullanımı yok denecek kadar sayısı oldukça azdır. Bisiklet kullanımı toplumsal olarak benimsendiği zaman örnek davranış olarak ilk başta çocuklarımıza ve ardından diğer bireylere sağlıklı bir şekilde aşılanmaktadır. Bisiklet kullanımı bir ihtiyaç olarak görülmemesi, egzersiz olarak kullanan hobi olarak kullanan bireyler ile karşılaşmamız muhtemeldir. Sağlığımız için dengeli beslenmek spor salonlarına gidip forma girmeye çalışmak her bireyin istekleri doğrultusunda yer almaktadır. Sağlıklı bir şekilde spor yapabilmek, spor yaparken bu durumu eğlenceli hale getirmek tamamen kendi elimizde olmaktadır. Ülkemizde bireylerin çocuk iken bisiklet tutkunluğu gözle görülür bir şekilde yer alırken, yaşın ilerlemesi ve sorumlulukları artarken birey tamamı ile bisikletini depodaki yerine pas tutması için bırakmış olmaktadır. Koşturmalar içerisinde hayatımızda bisikletlere yer vermemiz gerekmektedir. Koşturmalarımızı spor eşliğinde sağlıklı bir şekilde her daim gerçekleştirmemiz mümkün olacaktır. Ülkemizde bisiklet kullanımı için yeterli imkanlar bulunmamaktadır. Sade ce büyük illerin belirli noktalarda sağladığı bisiklet yolu çalışmaları bulunmaktadır. Bisiklet yollarında yine yeterli çalışmalar yapılmamaktadır bu yüzden bisiklet kullanımı sokak aralarında ilerleyen süre zarfı içerinde bisikletlerini depoda ki yerine, paslanması için bırakan çocukların sokak arasında sağlıklı bir şekilde sürdüğü bisiklet alanları yer almaktadır. Bisiklet ile olan ilişkilerin doğrultusunda, bisikletin insan hayatında meydana getirdiği değişiklikler ise sağlıklı bir şekilde sporunuzun gerçekleşmesi, bir noktadan bir noktaya kısa süre içerisinde ulaşımınızın daha kolay bir hal alması, ulaşım masraflarının azalması sağlıklı yaşamanın en eğlenceli bir şekilde gerçekleşmesi gibi hayatımızda önemli bir yere sahip olmaktadır.

 

 

Düzenli bisiklet kullanmanın yaşamımız boyunca hayatımız için faydaları bulunmaktadır. Peki bisiklet kullanmanın faydaları nelerdir?

Bisiklet kullanımında sağlıklı bir şekilde tüm kaslarımız kasılıp gevşemektedir, bu sayede kalbimiz doğru bir şekilde kan akışını sağlamaktadır.

Düzenli olarak bisiklet kullanımında kaslarımızın kasılıp gevşemesinin bir diğer artısı vücudumuzda bulunan yağ kütlesinde azalma sağlamaktadır.

Kaslarımızın hareketliliği ile eklemler arası etkileşimi yoğunlaştırarak sağlıklı bir şekilde artış sağlamaktadır. Bu durum ilerleyen yaşlarda vücut direncimizin sağlıklı olmasında fayda göstermektedir.

Bisiklet kullanımında kan akışının artması ile ciğerlerimize dolan oksijen sayesinde, düzenli bir şekilde nefes alıp verilmesi ile yaşamış olduğumuz streslerden bizleri uzaklaştırmaktadır.

Bisiklet kullanımı doğru bir şekilde gerçekleştirildiği takdirde duruş ve yürüyüşümüzde kararlılığı sağlayarak özgüvenimizi yerine getirmektedir.

Hasta olan bireylerin iyileştirme sürecini hızlandırarak sağlıklı bir şekilde yaşamamızı sürdürülebilir şekilde sağlayış göstermektedir.

Sağlığımız için günde 1 saat bisiklet sürmenin faydaları da bu şekilde sıralanmaktadır. Günde 1 saat kadar bisiklet kullanarak sağlıklı bir şekilde yaşamımızı sürdüre biliriz.