Çatlak Tablet Ekranı Nasıl Onarılır

Çatlak Tablet Ekranı Nasıl Onarılır

 

Tablet ekranınızda çatlak varsa kendi başınıza düzeltebilirsiniz. İlk olarak, çatlağın cihazda başka bir hasara neden olup olmadığını kontrol edin. Ana sayfa düğmesinde veya dış kasada herhangi bir hasar varsa, onarım için bir teknisyene başvurmalısınız. Tek bir çatlaksa, kendiniz onarabilirsiniz. Aksi takdirde, yeni bir tane satın almanız gerekebilir. Çatlak bir tablet ekranı dünyanın sonu değil.

Bir tabletin ekranındaki küçük bir çatlak, güvenliğiniz için bir risk oluşturmaz ve cihazı kullanma yeteneğinizi etkilememelidir. Ancak, daha fazla hasarı önlemek için bir ekran koruyucu satın almak önemlidir. Özellikle tablet çok pahalıysa, cihazı bir tamirhaneye göndermek her zaman gerekli değildir. Çatlak üzerine çift taraflı bant kullanmak geçici bir çözüm olabilir. Tamir edilemez olduğunu düşünüyorsanız, özel bir yapıştırıcı kullanmayı düşünün.

Çatlak bir tablet ekranı basit bir işlemle onarılabilir. Ekranı çıkarmak için cihazın arkasını çıkarmanız gerekir. Arkayı çıkarmak için, bir spudger kullanarak onu kaldırın. Bazı üreticiler artık tabletlerini daha tamir edilebilir hale getirmek için kapıları açıyor. Merak ediyorsanız, garantinizin onarımları kapsayıp kapsamadığını kontrol etmeye değer. Değilse, cihazı kendiniz onarmayı düşünün.

Temel bir tablet garantisi, kaza sonucu oluşan hasarı kapsar ancak düşmelerden kaynaklanan hasarı kapsamaz. Cihazınız bir garanti ile gelmiyorsa, uzatılmış bir garantiye yatırım yapmaya değer. Ekranınızın kalıcı olarak hasar görmesi durumunda, onarım için ödeme yapmanız gerekecektir. Garantiniz yoksa, yeni bir tablet satın almanız gerekir. Bu, ekranın kötüleşmesini önleyecektir. Tabletinizin ekranı çatlamış veya kırılmışsa, mümkün olan en kısa sürede düzeltmeniz önemlidir.

Tabletinizde tek bir çatlak varsa bile tüm cihaz onarılabilir. Daha ciddi durumlarda, çatlak ekranı etkilemez, ancak tableti işe yaramaz hale getirir. Birden fazla çatlak varsa, tüm tabletin değiştirilmesi gerekecektir. Çatlak ön taraftaysa, tüm tableti değiştirmeniz gerekecektir. Ekran, tabletinizin kritik bir parçasıdır ve değiştirmeniz gerekecektir. Paranızı kurtarmak istiyorsanız, bunun yerine içini tamir etmeyi düşünün.

Çatlak bir tablet ekranı bir rahatsızlıktır, ancak onarılamaz olması gerekmez. Kendiniz nasıl tamir edeceğinizi bilmiyorsanız, cihazınızı tamir etmesi için bir teknisyene başvurmanız en iyisidir. Basit bir düzeltme ile ekranı kaydedebilirsiniz. Ekranı kendiniz değiştirebilir veya bir teknisyen kiralayabilirsiniz. Herhangi bir onarım girişiminde bulunmadan önce cihazınızla ilgili tüm ayrıntılardan haberdar olduğunuzdan emin olun.

Yapmanız gereken ilk şey bir teknik servis sağlayıcıyı aramak. Bölgenizde aynı gün tablet ekran onarımı sunan yerel bir onarım merkezi bulmanıza yardımcı olabilirler. Tabletiniz için üreticinin garanti politikasını kontrol etmek de iyi bir fikirdir. Bunu onlara sormak en iyisi. Tabletinizi aldıktan sonra size uygun tavsiyeyi vereceklerdir. Ayrıca, durumunu kontrol etmeden bir mağazaya götürmemelisiniz.

Onarımdan sonra cihazı iyice temizlemeniz gerekir. Üzerinde herhangi bir parmak iziniz varsa, kırık tablet ekranı ile dokunmaktan kaçınmalısınız. Bir tabletin dokunmatik ekranı camdan yapılmıştır, bu nedenle kırık bir ekranla kullanmaktan kaçınmak en iyisidir. Kırılabilir ve ciddi sorunlara neden olabilir. Çatlak tablet düşerse kırılabilir. Ardından, iyice temizlemek önemlidir.

Kırık bir tablet ekranı, onu tamir edebilecek bir teknisyen tarafından tamir edilebilir. Bazı tamir takımları mevcuttur, ancak bunlar tabletinizi gerektiği gibi tamir edemeyebilir. Gerekli becerilere ve iyi bir tamir setine sahipseniz ekranı kendiniz değiştirebilirsiniz. Ancak dikkatli olun. Sonunda, hayal ettiğinizden daha fazla hasara neden olabilirsiniz. Kırık tabletinizi onarmadan önce tüm verilerinizi yedeklediğinizden emin olmanız önemlidir.