Duvar Kağıdı Bakımı

Duvar Kağıdı Bakımı

      Duvar kağıtları ile ilgili sizlere genel bilgiler vereceğiz. Günümüzde ki duvar kağıtları çok çeşitli modelleri ile ön plana çıkmaktadır, hatta günümüz insanları duvara boya yapmayı değil de duvar kâğıdı yapmayı tercih ediyor.

Duvar kâğıdı temiz bir görüntü için kullanılacağı gibi dekoratif amaçlıda kullanılabiliyor. Duvar kağıtları fiyatları çeşitlerine göre ve markasına göre fiyatları değişmektedir. Yaşadığımız mekanları daha güzel göstermek ve ferah bir görünüm elde etmek için değişim yapmak isteriz, uyumlu bir şekilde dekorunuzu yapmak istersiniz bu önemli bir konu olsa gerek ki uyumlu bir dekor için ve yeni bir yaşam ortamı için aklınızdan duvar kâğıdı geçmiyor değil, bunun için usta kişiler tarafından duvar kâğıdı yapılması gerekir, aynı zamanda duvar kâğıdı hakkında bilgi sahibi de olmanız gerekir, çünkü onu istediğiniz her an kullanıyorsunuz. Fakat sadece duvar kâğıdı yapmak yetmez bunun yanı sıra bakımı, temizliği gibi vb. şeylerle de ilgilenen siz olacaksınız. Aksi taktirde temizliğinde farklı bir işlem uygularsanız olumsu sonuçlar almayıp duvar kağıdınıza zarar verebilirsiniz.

Duvar kâğıdı nasıl silinir konusuna gelince duvar kâğıdı silmek için önceden işinde uzman kişiler tarafından araştırıp öyle silinme işlemi gerçekleşir. Duvar kağıtlarını silerek temizliğini yapabilirsiniz fakat silinebilir bir yapıda olması gerek aksi durumda silinme özelliği olmayan duvar kağıtlarının yırtılmalarına sebep olabilirsiniz. Duvar kağıtlarını silme aşamasında çok kimyasal içerikli temizlik ürünleri tercih etmemekte fayda vardır. Evinizde kullandığınız çamaşır suyunuz ne kadar kaliteli olursa olsun bir süre sonra duvar kağıtlarınıza zarar verebilir. Onun yerine daha doğal içerikli temizlik ürünleri kullanabilirsiniz örneğin arap sabunu gibi.

Duvar kağıtlarının üzerinde lekeler varsa lekeleri çıkarmak için karbonatlı su yaparak lekeleri hafifçe silmeniz yeterli olacaktır. Silerken yumuşak bir bez tercih ediniz ve çok naif davranarak silmeye çalışın aksi durumda bir zaman sonra yıpranmalar meydana gelir. Duvar kâğıdı çeşitlerine göre temizlik yapılırsa her duvar kâğıdı aynı malzemeden kullanılmadığı gibi temizlerken de farklı yollarla temizlenir. Duvar kağıtlarının birden fazla çeşitleri vardır bunlardan birtanesi; 

Sentetik duvar kâğıdı; Duvar kâğıdı çeşitleri arasında temizliği en kolay kağıttır. Banyo ve tuvalet gibi yerlerde tercih edilir, istediğiniz gibi temizlik ürünlerini kullanabilirsiniz çünkü kimyasal olan ürünlere karşı bir olumsuzluğu yoktur. 

Birbirinden farklı duvar kağıtları duvarlarınıza tablo koymayacak şekilde desenleri, kaplamaları vardır. Yaşadığımız mekânı değiştirmek için birinci adımlardan bir tanesidir.