Google My Business Nedir

Google My Business Nedir

GOOGLE MY BUSİNESS NEDİR?

Dünyanın en iyi arama motorlarından ve en iyisi olarak kabul edilen Google’ın işletme sahipleri için geliştirdiği Google My Business yani Google benim işletmem uygulaması işletme sahiplerine bir çok olanak sağlamaktadır. Uygulamanın amacı, Google haritayı kullanarak, bulunduğu konumun yakınındaki işletmeleri arayan kullanıcıların kolay ve hızlı yoldan ulaşabilmelerini sağlamaktır. Lokasyon olarak yakınında bulunan işletmelere, kullanıcılar ücretsiz olarak ulaşma imkanı sunmaktadır. İşletmeye dair bilgilerin girilmesine ve potansiyel müşteri kitlesinin oluşumuna yardımcı olur. Google my business , işletmenizin bir internet sitesi olmasına ihtiyaç duymadan arama sonuçları listesinde görünmesini sağlar. Fazlasıyla rahat ve kolay bir kullanıma sahiptir. Özellikle küçük ve lokal işletmeler tarafından kesinlikle kullanılması geren bir uygulama olarak tanımlanmaktadır. Bunun sebebi ise küçük ölçekli işletmelerin Google SEO veya Adwords gibi reklam çalışmaları için bütçelerinin yetersiz olmasıdır. Google benim işletmem yaptığı analizler sonucunda potansiyel müşteri kitlesinin hangi kanallar doğrultusunda işletmeye ulaştığını anlayabilmenizi sağlar. Google’ın bu uygulaması ile ilgili çok fazla sorulan sorular arasında olan Google benim işletmem kaydı nasıl yapılır? sorudur. İlk olarak kayıt oluşturmak için Gmail hesabına sahip olmak yeterlidir. Sonrasında kullanılmakta olun Gmail hesabı ile Google Business sayfasında oturum açtıktan sonra, işletme bilgileri ekleme, ziyaretçi yorumları ve raporlara erişme gibi işlemler gerçekleştirilir. Bu işlemler sırası ile yapıldıktan sonra işletme adresinin doğrulanması ve kaydın tam anlamıyla oluşması için bir doğrulama yöntemi seçilir, ardından açık adresinize gönderilen doğrulama kodunu Google my business hesabında bulunan doğrulama alanına doğrulama kodu girildikten sonra My Business hesabı aktifleşip, Google aramalarına ve haritalarına açık duruma gelir. Anlaşıldığı gibi Google benim işletmem kullanımı oldukça kolaydır. İzlenecek adımları eksiksiz bir şekilde doldurarak ilerlemek oldukça önemlidir. Aksi takdirde uygulamanın size sunacağı imkan ve olanaklardan yararlanmak mümkün olmayacaktır.

 Google benim işletme ne işe yarar? Sorusunun cevapları ise; işletmeniz kullanıcılar tarafından hızlı ve kolayca bulunabilir. Bunun yanında Google üstünden arama yaparak işletmenize ulaşım sağlayabilirler. Müşterilerden gelen yorumların okunabilmesi ve işletme tarafından okunabilmesi ve bunun akabinde müşteri memnuniyeti oranlarının ölçülmesi, arama yapan müşterilerin işletmenize hangi anahtar kelime ile geldiğini görebilmeyi sağlamaktadır.

Bir diğer sorulan soru ise, Google benim işletmem üzerinden business site nedir? sorusudur. Uygulama üzerinden oluşturulabilen ücretsiz bir web sitesi oluşturma sitesidir. Özellikle kendilerine özel bir web sitesi satın alamayacak kadar bütçesi olmayan işletmeler tarafından kullanılan business site, bu işletmelerin internetteki varlıklarını daha güçlendirmek adına yapılmış bir uygulamadır.

 

ŞEYMA NUR KARAKAŞ

28.12.2020      18:47