Teknolojinin Yararları ve Zararları

Teknolojinin Yararları ve Zararları

      Teknoloji tüm insanoğlunun ihtiyaç duyduğu aletlerin zamanla ortaya çıkılması ve en üst seviyeye ulaşması demektir.
Tablet, akıllı evler, akıllı telefonlar, robot, konuşan oyuncaklar vs. bunların hepsi birer teknoloji aletidir.
Gün içerisinde birçok teknolojik alet kullanılır evde, okulda, iş yerlerinde, hastanelerde, dışarıda yaşamımızda bir çok teknolojik alete yer veririz. Günlük hayatta kullandığımız teknolojik aletleri saymakla bitmeyecek denecek kadar her türden vardır. Kısaca özetlersek bilgisayar, telefon, fotokopi makinesi, elektrikli süpürge, çamaşır makinesi, motor, bisiklet, araba... böyle gider zamanla model ve ebat olarak da en üst seviyede geliştirilir. Eğitim hayatımızda kullandığımız teknolojik ürünler; bilgisayar, akıllı tahta vb aletlerdir. İletişim alanında kullanılan teknolojik aletlerden olarak telefon, bilgisayar vb aletlerdir. Teknoloji akıl almayacak şekilde hat safada gelişim göstermektedir. çağımızı geliştirmekte teknolojinin çok büyük etkisi vardır, tenolojinin ve çağın gelişmesi insanoğlunun da kendini geliştirmesi demektir. Teknolojinin üst seviyelere gelmesi günlük hayatta işlerimizinde kolay bir duruma gelmesini sağlamıştır. Bir önceki zamanlarımızda ulaşabileceğimiz bir bilgiyi kütüphalenere giderek her kıtabı araştırarak istediğimiz bilgiye bir kaç adımla ulaşabiliyorduk ama şuan teknolojinin gelişmesi ile internette istediğimiz bilgiye oturduğumuz yerden hemen ulaşabiliriz. Telefon sayesinde hemen işimizi hal edebiliriz. dünyanın öbür ucundaki insanlarla iletişim sağlayabiliriz. Teknolojik aletleri ve gelişimini saymakla anlatmakla bitmez. Teknolojinin gelişmesi ile insanoğunun beyin gücünün gelişmesi ve daha bir çok şeyleri yapabileceği düşüncesi kat kat istek ve beceriler artar. 
Teknoloji her ne kadar bizim hayatımızı kolaylaştırıp olumlu yönde etkilerse bunu yanı sıra olumsuz ve teknolojinin zararları da bulunmaktadır. Saedece teknolojiye bağlı kalmak olmaz o olmadan da insan yaşayabilir Eski çağ ile günümüzdeki çağ arasında çok büyük farklar vardır. Örnek verecek olursak günümüzde ki çocuklar sosyal alanda oyun oynamak yerine tablet, telefona bağlı kalarak gününü teknolojik aletle geçirmektedir, bu da insan sağlının olumsuz yönde etkilemenin habercisidir. Teknolojiyi fazla abartmak, bağımlı olmak ciddi sorunlara yol açabilir, küçük çocuklar gözlerini hayata açtığı an tabletler, televizyon gibi ürünlerle zaman geçirerek bağımlı olur, yokluğunu hissettiği an kendini çok huzursuz hissebilir.
Ulaşım yolu ile teknoloji aletlerinden uçak, araba, bisiklet, motosiklet, otobüs, tren su üzerinden ulaşım sağlayan araçlarımız olarak gemi vb araçlarımız gelişmiştir, teknolojinin gelişmesi ile bir yerden bir yere gitmek için en hızlı ulaşım aracını tercih ederiz. 
Teknolojinin gelişmesi ile dünyanın, insanın gelişmesi de bir arada olmuştur. 
Herşeyin azı karar çoğu zarar olduğu gibi teknolojik aletleri kullanmanın da azı karar çoğu zarardır.