Google Seo Çalışması Nasıl Yapılır

Google Seo Çalışması Nasıl Yapılır

Google Seo Çalışması Nasıl Yapılır?

Kelime anlamı olarak Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelen SEO nedir? arama motoru sayfasında mevcut web sitenizin değerini arttırarak daha iyi ve daha üst sıralarda yer almasını sağlamak için daimi olarak geliştirme yapma sürecine SEO denmektedir. Yapılan SEO hizmetinin karşılığında site ziyaretçi  sayısı artmaktadır. Google Seo çalışması nasıl yapılır?  SEO çalışmasının gerçekleştirilebilmesi için arama motorlarının bazı kriterlerini yerine getirmek gerekmektedir. Yaklaşık olarak 250 adet kriteri bulunan arama motorlarına yapılan SEO çalışması kısa bir sürede yapılacak bir işlem değildir. SEO çalışması için yapılması gereken en iyi şey ilk olarak profesyonel bir ekipten yardım ve destek almaktır.

 Genel olarak SEO çalışmaları kelime bazlı olmakla beraber 2 aşamadan oluşmaktadır. Site içi optimizasyon ve site dışı optimizasyon olarak 2 gruptan oluşmaktadır. Site içi seo nedir? iki kelime ile özetlenecek olunursa bir kalite çalışmasıdır. Arama motorları belirlenen kurallar çerçevesinde web sitelerine kalite puanları vermektedir. Bu puanları belirleyen ana maddeler; site genelinde kullanılan metin ve görsel içerikleri, temiz, net ve hızlı kod dizimi, kullanıcı dostu ara yüzü olarak sıralanabilir. Site içi optimizasyonunda temel gaye, sitenin kullanıcı dostu ve yararlı içeriklere sahip olduğunu arama motoruna kanıtlamak ve sitenin arama motoru tarafından sorunsuz bir şekilde taranabilmesi konusunda yardımcı olmaktır. Bir diğer aşama olan site dışı seo nedir? adından da anlaşıldığı gibi site dışında gerçekleşen işlem ve paylaşımları kapmaktadır. Bu işlem sitenin popülerliğini arttırmak, tanınmasını sağlamak olarak betimlenebilir. Site dışı paylaşımlarda dikkat edilmesi gereken en önemli  kısımlarından bir tanesi, doğallıktan uzak suni paylaşımlardır. Google’ı kandırmaya yönelik yapılan bu paylaşımlar ve olumsuz yorum ve tespitlere maruz kalan bu web siteleri zamanla sitenin arama motorundan silinmesine kadar gitmektedir.

Bunların yanında SEO planı, SEO uzmanı ve SEO süreci nedir? gibi kavramlar karşımıza çıkmaktadır. Bahsedilecek olunursa, Seo planı nedir? sorusunun cevabı, genel olarak SEO çalışması hizmeti alındığında arama motorunun, arama sonuçlarında her tıklanma sonucunda daha üst sıralarda görüntülenmeye değecek olduğuna karar vermesine ve söz konusu web sitesinin devamlı olarak optimize edilmesi sürecidir. Seo uzmanı ne demek? Web sitelerini Google, Yandex gibi büyük çaplı  arama motorlarına ziyaretçi potansiyeline göre en uygun şekle getiren, arama motorlarında iyileştirme ve destek çalışmaları yapan, değerlendirme ve uygulama gibi aşamaları takip edip geliştiren şahıslara SEO uzmanı denmektedir. Seo süreci nedir? arama motorunda belirle anahtar kelimeler için çıkan arama sonuçlarında bir web sitesinin arama sıralamasını geliştirmek için atılması gereken adımları içermektedir. Kimi uzmanlar anahtar kelime bazlı çalışırken, kimisi ise genel olarak organik bir yol izlemektedirler.

Peki Seo uzmanı nasıl olunur? SEO uzmanı olmak sanıldığı kadar kolay olmamakla beraber bir çok içinden çıkılması zor durumlarla karşılaşılabilir. Ayrıca bu sürecin kısa bir süreç olmadığını, SEO hizmeti vermenin yani seçilen anahtar kelimelerin arama motorunda çıkmalarının uzun bir zaman alacağını belirtmek gerekmektedir. Tabi ki bu iş profesyonel kişilere bırakılırsa kısa sürede beklediğiniz karşılığı alabilmeniz mümkündür. Google SEO veya Adwords hizmetinden yararlanmak için sizde internet sitemizden bizimle iletişime geçebilir, tahmin ettiğinizden kısa bir süre size ulaşabilmekteyiz. Detaylı bilgi alışverişi için ‘’esnaf724.com’’ bize ulaşın kısmından bizimle irtibata geçebilirsiniz.

 

ŞEYMA NUR KARAKAŞ

29.12.2020        16:39