Ay Taşı Nedir Özellikleri Nelerdir

Ay Taşı Nedir Özellikleri Nelerdir

Ay taşı nedir

 

Dünyada oldukça ilgi gören mücevherler arasında ay taşı da gelmektedir. Oldukça kıymetli olan bu taş çok eski zamanlardan bugüne kadar kullanılmakta ve halk arasında toprak ana taşı olarak da bilinmektedir. Bu taş özellikle de eski roma imparatorluğu döneminde oldukça fazla kullanılmaktaydı ve günümüze de onlardan ve kıymetli eşyalarındaki izleriyle beraber kaldığı söylenebilir. Sadece Romalılar değil birçok kültürde yer alan bu ay taşı nedir buna birlikte göz atalım.

Toprak ana taşı olarak da bilinen ay taşı yarı şeffaf halde beyaz renginde bulunur birçok rengi de bulunan ay taşı genellikle mücevher ve takılarda kullanılan bir taştır.

Yazının başında da belirttiğimiz üzere ay taşı çok eski dönemlere ve medeniyetlere dayanmasından dolayı birçok medeniyette ay taşı efsanesi bulunmakta ve anlatılmaktadır.

Bunlardan bazılarını sizlere anlatmak üzere derledik. Öncelikle Asya efsanesine göre ay taşının her 22 yılda bir kıyıya vurduklarına inanırlardı ve her pazartesi ay taşını boyunlarına kolye şeklinde takarak bolluk bereket ve zenginlik getirmesini umarlardı.

Romalılar ise ay taşının ay ışığından yaratıldığına ve ay tanrıçasının ay taşını Romalılara bolluk bereket ve zenginlik getirsin diye yarattığına inanırlardı.

Ay taşını kutsal kabul eden bir diğer medeniyet de Hindular olmuştu. Hindulara göre ise ayın dört elli tanrısının alnında bulunan bu taşı dolunayda ağzında tutan kişinin geleceği görebileceğine inanıyorlardı.

 

 

 

Peki gerçek ay taşı nasıl anlaşılır bununla ilgili sizinle paylaşmak istediğimiz birkaç kısa bilgimiz var.

Öncelikle toprak ana taşı kullanılarak yapılan bir ürün sadece bakıldığı zaman bile kendini ve kalitesinden bahseder bizlere bunun yanı sıra imitasyon ürün olan ay taşlarında ateşte renk atma gibi sahte olduğunu gösteren bir ibare de mevcut. Gerçek ay taşından yapılan bir ürün ateşten etkilenmez. Ay taşından yapılan bir takı ya da ürüne doğrudan ışık tutarsanız morumsu bir renkte ışık çıkaracak ve gerçekliğini anlamanıza yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra ay taşları kırıldı zaman içinin de dışının da aynı görünüme sahip olması gerekir çünkü ay taşının yapısı bu şekildedir. Bunları göz önüne alırsak ay taşının gerçekliği ve kalitesini anlamak pek de zor sayılmaz.

 

Rahatlatıcı sakinleştirici ve duygu dengeleyici özelliği taşır

Kadınların hormon sürecinde dengeleme görevi üstlenir.

Bunun yanı sıra doğurganlığa iyi geldiği ve arttırdığı bilinmektedir. Doğum sancılarında da hafifletici özelliği bulunur.

Rüyaların net hatırlanması ya da sezgilerin güçlenmesi gibi spesifik özellikler bile barındırır. Bunları ay taşının faydaları arasında gösterebiliriz.

Bunların yanı sıra birçok rengi efsanesi ve özelliği olan ay taşının nerelerde nasıl çıkarılacağına dair de bilgilerimizi derledik onlar ise şöyle ;

Genel olarak ay taşı dünyanın belirli bölgelerinde sıça çıkarılmaktadır. Bunlar arasında Madagaskar Amerika Almanya gibi birçok ülkede çıkarılır bu ülkeler bu taşları özel yapılarına uygun olarak işler çeşitli takı ve süsleme ürünleri haline getirirler.

Bunların yanı sıra ay taşının zararları yok denecek kadar az olup hemen hemen zararsız bir yapıdadır ve rahatlıkla kullanılabilirler.