Auralı Migren Tedavisi Nedir

Auralı Migren Tedavisi Nedir

Auralı Migren Tedavisi Var mı?

Auralı şiddetli bir baş ağrınız varsa, acil tıbbi bakıma ihtiyacınız olabilir. Doktorunuz durumu tıbbi geçmişinizden ve fizik muayenenizden tespit edebilir. Aura semptomları olan şiddetli migreniniz varsa hemen 112’yi aramalı ve yardım gelene kadar birisinin yanında olmalısınız. Migren hastasıysanız, Migren Sağlık Hattı aracılığıyla destek bulabilirsiniz. Bu destek ağı, migrenle yaşayan kişilerin semptomlara çözüm bulmasına yardımcı olur.

Aura, baş ağrısının ortaya çıkmasından günler önce ortaya çıkan bir migren belirtisidir. Birçok migren hastası, prodrom adı verilen bu semptomsuz günlere sahiptir. Bu günler yorgunluk, sinirlilik ve boyun ağrısı gibi semptomları içerebilir. Beyin korteksindeki bir elektriksel aktivite dalgasının auraya neden olduğu düşünülmektedir. Daha sonra sinir hücresi aktivitesi baskılanarak kan akışında çeşitli değişikliklere neden olur.

Aura genellikle baş ağrısının başlamasından bir saat öncesidir, 60 dakikadan az sürer ve migren atağının ilk uyarısıdır. Bazı insanlar aurayı baş ağrısı olmadan veya migreni aurasız deneyimler. Bazı durumlarda semptomlar ortaya çıkmaz. Bu durumlarda başınız ağrıyabilir. Bununla birlikte, mümkün olan en kısa sürede tıbbi yardım almak en iyisidir.

Aura göz ardı edilmemelidir. Koruyucu ve akut ilaçlarla tedavi edilmelidir. Todd Schwedt, MD'ye göre, auranın başlangıcı derhal ele alınmalıdır. 60 dakikadan fazla sürebilir ve bilinçte veya uyanıklıkta bir değişikliğe neden olabilir. Ek olarak, aurası olan kişilerin tıbbi yardım aldığından emin olunmalıdır. Herhangi bir baş ağrısında olduğu gibi, bu semptomlar acil bir duruma neden olabileceğinden, diğer inme risk faktörlerini önlemek önemlidir.

Aura ile ilgili semptomlar genellikle migrenin ilk semptomudur. Yanıp sönen ışıklar, parlak noktalar, görüşte zikzak çizgiler veya ışığa duyarlılık içerebilirler. Aura bir migren değildir, ancak ciddi sağlık sorunlarıyla ilişkilendirilebilir. Bir aura belirtilerinden muzdaripseniz tıbbi yardım almalısınız. Herhangi bir yeni semptomu not etmek önemlidir, çünkü bunlar daha geniş bir hastalığın belirtileri olabilir.

Auralı migren son derece nadir görülen bir durumdur. Migrenli kişilerin yaklaşık %17'sinde diğer görme bozukluklarından ayırt edilmesi zor olabilen bir aura vardır. Sonuç olarak, uygun tıbbi müdahale olmadan aurayı tespit etmek zordur. Auralı migrenin en sık görülen semptomu baş ağrısıdır, ancak baş ağrısı olmadan da ortaya çıkabilir. Bu nedenle, auranız olabileceğinden şüpheleniyorsanız tıbbi yardım almanız önemlidir.

Auralı migren tanısı hastanın semptomlarına, tıbbi geçmişine ve fizik muayenesine dayanır. Semptomlar, travmatik bir olay, felç veya zayıf bir kalp tarafından tetiklenen bir migrenden kaynaklanabilir. Bu durum için birçok tedavi vardır, ancak tedavisi yoktur. Bununla birlikte, auranız varsa, ani ölüme neden olabileceğinden tıbbi yardım almanız önemlidir.

Auralı Migren Nedir?

Aura, migrenin ekstra görsel bir belirtisidir. Migrenin başlamak üzere olduğuna dair bir uyarı işaretidir. Diğer semptomlar eşlik edebilir. Duyusal aura, uyuşma veya karıncalanma hissi olabilir. Aura en yaygın semptom olsa da, genellikle diğer semptomlardan önce gelir.

Auralı migren tanısı zor bir süreçtir. Bu durumun tedavisi yoktur, ancak auralı migrenin semptomları migreninkilere benzer. Durumu tedavi etmenin birkaç yolu vardır. Bazı durumlarda, reçeteli ilaçlar kullanılarak tedavi edilebilir. Bazen teşhis için bir nöropsikiyatriste danışmak gerekir. Auralı migren tanısı karmaşık bir nörolojik bozukluk olabilir.