İnternet Yararları ve Zararları

İnternet Yararları ve Zararları

       İnternet tüm dünya üzerine yayılmış olan devasa büyüklükte bir bilgisayar ağ sistemidir. İnternetin en önemli faydası ve temeli haberleşme ve insanların birbirleriyle iletişim kurmasını sağlamasıdır. İnternet dünyanın dört bir etrafında istediğimiz kişiye istediğimiz şekilde aradığımız bilgiye hemen ulaşmamızı sağlar. Kendinize gerekli olan tüm bilgileri bilgisayarınıza yükler, istediğiniz zamanda tekrar o bilgiyi internet aracılığı ile hemen bulabilirsiniz. Bedeninizi yormadan internet üzerinden istediğiniz siteden alışveriş yapabilirsiniz. İnternet aracılığı ile görüşemediğimiz tanıdıklarımızla bile görüntülü konuşma sağlayabiliyoruz. Teknolojinin gelişmesi bizi her koşulda olumlu etkiliyor günlük hayatımızda tüm ihtiyaç duyduğumuz şeyler teknolojinin gelişmesi ile oluşmuştur. Bu sayede insan beyni kendi yapabileceklerini göz ardı etmiyor.

İnternetin yararları sizlere saymakla bitmez müzik dinleme ihtiyacınız uyandığı zaman internette müzik dinleyebilir, müzik arşivlerine bakabilirsiniz, farklı ülkelerde olan arkadaşlarınızla yazılı, görüntülü veya sesli konuşum sağlayabilir iş hayatınızdaki zorlu olan iletişimleri internet aracılığı ile sağlayabilirsiniz. Türkiyede ilk internet bağlantısı TÜBİTAK ve üniversite olarak ODTÜ ve EGE üniversitelerinde kurulmuştur. Ondan sonra tüm türkiyeye yayılmıştır.

Günümüz çağda iletişim kurmanın en birincil yolu internet aracılığı ile olmuştur. İnternet bağlanmanın çeşitli yolları türleri vardır. İlk olarak kablolu internet; kablo internet evlerde sıklıkla kullanılan bir ağ sistemidir. Modem aracılığı ile şifreli bir şekilde evde internet sistemi kurularak bağlanılmasıdır. İnterneti evimize getirecek kadar deva bir sistem olduğunu tekrardan görmüş oluyoruz.

İnternetin bize sağladığı kolaylıkları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Yararı olduğunun yanı sıra internetin zararları yönleri de barındırıyor. Teknolojik aletlere bağımlılık kat kat artmakta gereğinden fazla kullanılırsa zamanınızı sadece bir internetle geçirmiş olursunuz. İnternet dediğimiz ağ sitesinde uygunsuz bir sürü siteler vardır. Çocuklarımızı bu sitelerden uzak tutmak zor olabilir eğer bunun önüne geçmezsek ruhsal psikolojik bozulmalara yol açabilir. Aile içinde ki iletişimin en alt seviyeye indirdiğini görüyoruz, internetin göz hastalıklarına da yol verdiği aşikar kilomuzu, cildimizin rahatsızlığını psikolojimize olumsuz yönde etkilemek gibi beyin sağlımızı da düşünmek gerekebilir. İnternetin geliştiği bu çağda internetten ayrı kalmak veya uzaklaşmak gibi düşüncelerden daha çok bağlanmak ve internet yeniliklerine açık bir toplumuz. Kitap okumak, sosyal aktivite yerine internetle zaman geçirildiğini görüyoruz.

İstediğimiz bilgiyi kütüphaneye gidip araştırma yapmak yerine internet aracılığı ile hemen bulabiliyoruz.

İnternet türlerinden bir diğeri de fiber optik; Daha hızlı bir internete ulaşmak için ışık hızında internet gerekebilir bu da fiber internet ağı ile sağlanır.

Yani kısacası internetin bize sağladığı yararları da var zararları da bunların hangisini almak istediğimiz bizim elimizde.