Zaman Kavramı ve Önemi

Zaman Kavramı ve Önemi

      Zaman kavramı biz yaşadığımız süre boyunca insanın değer verdiği şeylerden birtanesi de zaman olmalıdır. Zaman dediğimiz şey soyut bir kavram olup gözle göremesek bile su gibi akıp geçtiğini görmekteyiz ve bunun bilincindeyiz. Hayat kısadır zaman hiçbir şeye bakmadan ilerliyor boş yere harcanan zamanın asla telafisi olmaz, hayatta yaptıklarımız ile hatırlanırız ve yaşamasını istemediğimiz bir anın pişmanlığını sadece hissederiz geriye asla alamayız kişi kendini bilir şekilde yaşıyorsa zamanın su gibi geçmesini de bilir bir şekilde yaşamalıdır. 
yaşarken zamanı ne kadar iyi kullanırsak o kadar birikim yapmışız demektir. Herşeyi zamanında kullanmak gerek, doğru yerde ve doğru zamanda fakat önce zaman kelimesini çok iyi bilmek zaman deyip geçmemek gerek içinde yaşadığımız bu evrende zamanın önemini her anımızda bilmeliyiz. 
Bir düşünelim zaman olmasaydı ne olurdu diye zaman olmasaydı herşey dururdu hiçbir şeyin anlamı olmazdı hiçbir değişim olmazdı. Hayatımızda bazı şeyleri zamana bırakırız zaman karar verir deriz düşünme evremizi zamana bırakırız, insaları tanımayı zamana bırakır hatta uzun süre tanık olduğumuz arkadaşımızın hiç bilmedğimiz yönlerini bile zamanla görürüz. İşte zamanın ne kadar değerli olduğunu burada bile görürüz.
Zamanın önemi olduğu kadar burada insan önemi vardır zamansız insan olmaz insansız zaman olmaz zamanla teknoloji gelişir, zamanla herşeyi öğreniriz, zamanla büyürüz ve zamanla yaşlanırız zamana hep yenilikler katan insanoğludur. Zamanın değerini kıymetini gelecekte daha iyi anlar insan yaşadığı süre zamanın nasıl geçtiği anlaşılmaz, zamanı dolu dolu geçirmek ve bilgi edinmek bizim elimizde.
Zaman gözlerinizi kırparken bile geçmektedir, her insan zamanı iyi değerlendirmeli ve sonradan pişman olacağı şeyler yapmamalıdır. İnsan kendini nerede görmek isterse nerede mutlu olacağını bilip öyle yaşamalı ve zamanı da buna göre ayarlamalıdır.