Köpek Nasıl Yıkanır, Nelere Dikkat Edilmelidir

Köpek Nasıl Yıkanır, Nelere Dikkat Edilmelidir

Köpek yıkama işlemi cinsi, türü ve tüy uzunluğuna göre farklılık göstermektedir. Yetiştirmiş olduğumuz köpeğin yıkama işlemine başlamadan önce gerekli olan tüm malzemeleri köpeği yıkayacağımız kısımda, elimizin altında bulunmasında fayda vardır. Malzemeleri tedarik edeceğiniz firmanın güvenilir olmasına dikkat etmeliyiz.

Köpek bakım malzemeleri nelerdir nasıl kullanılır;

Diş fırça seti; köpeğimizin dış bakımını yaptığımız kadar ağız bakımına da özen göstermemiz gerekmektedir. Diş fırça setinde diş macunu, diş ipi, diş eti suyu gibi malzemeler bulunmaktadır bu ürünler köpeğinizde gerekli olan ağız bakımını sağlamak için yeterli olacaktır.

Köpek küveti; köpek küvetleri köpeğinizin rahatça yıkanması için gerekli olana hacme sahiptir. Köpeğinizin yıkama işleminde köpek küveti kullanarak işinizi hafifletebilirsiniz.

Pati temizleme köpüğü; hareket ve enerjilerinden dolayı sürekli olarak koşturan her noktaya adım atmak ile vakit geçirmektedirler. Özel olarak üretilen köpek pati temizleme köpüğünü kullanarak patilerinde biriken bakterilerden kolayca kurtulabilirsiniz.

Köpek şampuanı; özel olarak üretilen köpek şampuanlarını kullanarak köpeğinizin tüylerinde dökülme ve yıpranmayı büyük ölçüde azaltmış olacaksınız.

Kulak temizleme losyonu; kulak çaplarının büyük olması ile mikropların daha çabuk birikmesine sebep olmaktadır. Kulak temizleme losyonları sayesinde köpeğinizin kulağını sağlıklı bir şekilde temizlemiş olacaksınız.

Sünger banyo eldiveni; sünger banyo eldiveni sayesinde köpeğinizin şampuan döktükten sonra özel tırtıklı olması sayesinde deri üzerine nüfus ederek daha temiz bir görünüm sağlayacaktır.

Tüy bakım kremi; kurutma işlemi bittikten sonra 2 damla tüy bakım kremini avuç içerisinde gezdirdikten sonra köpeğinizin tüyleri üzerinde elinizi gezdirerek köpek tüylerine gerekli olan bakımı sağlamış olacaksınız.

Golden köpek nasıl Yıkanır ?

Tüm köpek cinslerinin (özel durum harici) yıkama yöntemi aynıdır. Golden cinsi köpeklerinizin yıkamasını ve gerekli olan malzemeleri kullanmanızda bir sakınca yoktur.

 

Köpek kurutma işlemi;

Köpek yıkandıktan sonra nasıl kurutulur sorusu tüm köpek besleyenler için birer soru işreti olmuştur. Kurutma işlemini sağlıklı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmek için havlu ile kurutma işlemini dikkat ederek gerçekleştirdikten sonra hava şartları uygun ise güneş altında bekleterek kuruma işlemi sonlandırılır. Soğuk havalarda yıkama işlemi yapıyorsanız havlu ile kuruttuktan sonra saç kurutma makinesini fazla yakından tutmadan ve belirli bir noktada sabit kalmadan gerçekleştirebilirsiniz.

 

Köpek yıkama işleminde nelere dikkat edilmelidir ?

Köpeğinizi yıkayacak olduğunuz ortamın hijyen olmasına özen göstermeniz gerekmektedir.

Köpeğinizi yıkama sırasında ürkütmemek için güzel bir ses tonu kullanmanız gerekmektedir.

Köpek sabunla yıkanır mı veya başka maddeler kullanmanız durumunda tüylerinde düzensizlik ve derilerine oldukça zarar vereceğinden dolayı tavsiye edilmemektedir.

Şampuanlama sırasında oldukça dikkat etmeniz gereken konular köpeğinizin; kulağına, burnuna, ağzına şampuan veya köpüklü su kaçmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Aksi bir durumda veteriner hekiminiz ile iletişime geçip bilgi alabilirsiniz.