Dış Cephe Cam Temizliği Ve Önemi

Dış  Cephe Cam Temizliği Ve Önemi

İnsanlar bulunmuş olduğu bina, çalışmış olduğu ofislerin iç dizaynına oldukça önem vermektedir. Dikkat edilmesi gereken bir önemli husus ise dış cephe temizliğidir. Binalarımızda ve iş yerlerimizde dış cephenin kirlenmesine doğa olayları ve kuş pisliği önemli yer edinmiştir. Dış  cephe temizliğini gerçekleştirebilmemiz için dış cephe temizlik nasıl yapılır, nelere dikkat edilmesi gerektiği, dış cephe temizliğinin hayatımızdaki yeri ve önemi nelerdir gibi belli başlı konuları inceleyerek dış cephe temizliğini sağlıklı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmiş oluruz.

 

Dış cephe temizliğinde kullanılması gereken malzemeler;

Bir işe başlamadan önce yapacağımız iş hakkında bilgi toplayıp püf noktalarına dikkat ederek işimizi kolaylaştırmış olacağız. Dış cephe temizlik malzemeleri ve sağladığı yararlara göz atalım.

Çek sil;  kullanacak olduğunuz çek silin metal tutacaklı ve metal saplı olması cam ile doğru şekilde yüzey gerilimine sebebiyet vereceğinden dolayı dış cephe cam temizliğinde az bilinen ama önemli bir role sahiptir. Temizlik yapacağınız yüzey düz değilse kullanılan çek sil dışında oynar başlıklı çek sil işinizde kolaylık sağlayacaktır.

Cam jileti; normal jilet kullanmak camınızda zaman içerisinde aşınmaya sebebiyet vereceğinden dolayı dış cephe temizliği için özel olarak üretilen cam jiletinin kullanımı cam ömrünü uzatacaktır. Uzun süre yapılmayan dış cephe temizliği için ise kazıma jileti işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Cam silme bezi; günümüzde cam temizliği için üretilmiş olan bir çok bez türü vardır. Cam silme bezlerinde bu kadar çeşit varken kimi zaman doğru karar almayıp yanlış bezler ile dış cephe temizliğini doğru bir şekilde gerçekleştiremiyoruz. Cam kimyasalına zarar vermeyen ve işinizi oldukça kolaylaştıracak olan mikrofiber bez kullanılmasıdır.

Bel kovası; sıkça sorulan sorulardan biri olan kova kullanımı olmuştur. Dış cephe temizliğinde kova kullanılan kovanın kullanışlı olması gereklidir. Dağcı bel kovalarını dış cephe temizliğinde sağlıklı bir şekilde kullanabiliriz.

Temizlik eldiveni; hazırlayacağımız temizlik suyunda bulunan maddeler elimiz ile teması halinde alerjik durum yarata bilmektedir. Bunun önlemini alabilmek için temizlik eldivenini mutlaka kullanmamız gerekmektedir.

 

Dış cephe temizliği nasıl yapılır ?

Kullanacak olduğumuz suyun arıtılmış olması gerekmektedir. Musluk suyu kullandığımız taktirde leke kalmasını önleyemeyiz.

Temizlik sırasında kullanacağımız merdivenin sağlam olmasına düşme riskinden dolayı özen göstermemiz gerekmektedir.

Kimyasal olarak hazırlamış olduğumuz suya yıkama  olarak kullanacağımız bezi ıslak kalacak şekilde yıkamamız gerekmektedir.

Cam yüzeyine dikkatli bir şekilde ıslatmış olduğumuz bezi sürmemiz gerekmektedir.

Islanan camı elimizde kuru olarak bulunan mikrofiber bez yardımı ile uygulamamız gerekmektedir.

Elimizin uzanmadığı kısımlara çek sil yardımı ile sağlıklı bir şekilde temizlememiz mümkündür.

 

Dış cephe temizliğinde dikkat edilmesi gereken hususlar;

Dış cephe cam temizliği zor bir işlem olduğu için öncelik olarak dış cephe temizlik şirketleri ile çalışabilirsiniz. Dış cephe temizlik şirketlerinde pratik ve geniş yelpazeli malzemeler kullanıldığı için kısa sürede temizliğiniz sonuçlanacaktır.

Kullanılan kimyasal maddelerin insan sağlığı için tehdit oluşturmamasına özen göstermeniz gerekmektedir.

Kimyasal madde kullanımını ön görmeyenler için sirke kullanılması da iyi sonuçlar sergileyecektir.

Kullanılan malzemelerin dayanıklı, sağlam, hijyen olmasına özen göstermeniz gerekmektedir.